Yes, we mogen weer!

Op deze beurzen vindt je Parts on Demand

Het is weer beurzentijd.

Het is weer voorjaar en de beurzen komen er weer aan. We hebben er een paar uitgekozen waar we acte de présence geven met een stand. Welke en waarom? Lana vertelt over de voorbereidingen en keuzes die gemaakt worden.

Waarom beurzen? “Meer vertellen over de mogelijkheden van industrieel 3D printen? Daar zeggen wij altijd ja tegen! Dit doen we het liefst Face-to-face, ik geloof dat je zo pas echt ons enthousiasme ervaart. En naast een hoop vertellen kunnen we op een beurs ook veel indrukwekkende cases laten zien en voelen. Want zien is geloven!”

Op een beurs heb je de kans om naast ‘zenden’ ook vooral te ‘ontvangen’, zo kom je sneller achter behoeftes of vraagstukken waar wij nog niet eerder mee te maken hebben, die aan onze scope kunnen worden toegevoegd. (ja die bestaan echt) Dit blijft waardevol, een van onze partners zou wellicht wel kunnen helpen en trends worden bekend en kunnen meteen onder de loep genomen worden.

Hoe kies je een beurs? “Voor 3D-printen is het lastig kiezen, want er is een enorme reeks toepassingen en net zoveel markten waarvoor we ons verhaal kunnen vertellen. Met alle mogelijke onderwerpen krijg je al snel keuzestress. Bij de keuze welke onderwerpen we willen bespreken, kijken we eerst goed naar onszelf door vragen te stelen als; in welke markten kunnen we toegevoegde waarde leveren, welke markten zijn groeimarkten, waar kunnen we een verschil maken? Wanneer het onderwerp duidelijk is volgt de belangrijkste vraag: wie kunnen we daarmee helpen? Hier komt een lijst uit voort van beurzen waar wij onze onderwerpen kunnen koppelen aan het juiste publiek, de laatste stap bij het kiezen naar welke beurs we dan ook echt gaan, gaat vaak over eerdere ervaringen en de thema’s waar de beurs zich dat jaar op richt.”

AM for production

“Als voorbeeld noem ik de beurs AM for production. Veel bedrijven kennen 3D-printen al, gebruiken steeds vaker een eigen printer máár echte productie met 3D-printen? Dat is bij lange na niet net zo vanzelfsprekend! Op de beurs AM for production laten we daarom de mogelijkheden zien doormiddel van fysieke voorbeelden van lokaal en snel geproduceerde series in verschillende graderingen van moeilijkheid en toepassingen. Als echte innovators hebben we natuurlijk niet stil gezeten en van een aantal van deze ontwikkelingen laten we je op de beurs graag een sneakpeak zien!”

Nieuwsgierig geworden? (meld je hier aan voor een gratis ticket)

“Ook in de voedingsmiddelindustrie is veel te doen voor 3D-printen, en in april staan we dan ook op de beurs Food Technology. Daar laten we zien dat 3D-printen in de voedingsmiddelenindustrie een betrouwbare techniek is, hoe voedselveilig 3D-geprinte onderdelen zijn en welk verschil ze kunnen maken.”

Het verhaal

“Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de aankomende beurzen in volle gang en houden we ons bezig met het antwoord op de laatste vraag: hoe ga je het vertellen. Om de oplossingen zo grijpbaar mogelijk maken, wil ik er zeker van zijn dat een aantal van onze sprekende cases zichtbaar zijn. Die zijn dus zeker te vinden op onze stand. Voor de beursthema’s zijn passende presentaties gemaakt en ingepland, daar wil je dus zeker bij zijn.”

Uiteraard zijn we naast alle nieuwigheid ook altijd herkenbaar door onze fidgettoys en gadgets.

Op naar een onvergetelijk beursdeelname, we zien je daar!