Industrieel 3D-printen

Industrieel 3D-printen is dé manier om complexe onderdelen snel, nauwkeurig en in flexibele seriegroottes te produceren. En wij weten hoe!

Industrieel 3D printen

Dankzij de Selective Laser Sintering (SLS)-technologie kunnen we een groot aantal objecten voor de industrie ontwikkelen. Het enige dat de 3D-printer nodig heeft is een ontwerp. De software weet dan genoeg en begint met produceren. Simpel als wat. De 3D-printer kan diverse materialen printen en die objecten kunnen dus ingezet worden voor heel verschillende toepassingen. Handig toch? In tegenstelling tot machines, die eerst moeten worden ingesteld voordat er geproduceerd kan worden, heeft een 3D-printer maar weinig nodig. Er zijn geen matrijzen of gereedschappen nodig en we kunnen direct op aanvraag leveren. Welke voordelen deze productiemethode nog meer met zich meebrengt, delen wij graag met je!

Waar een 3D-printer toe in staat is

Zoals gezegd: industrieel 3D-printen is in te zetten voor diverse toepassingen. Binnen de 3D-industrie produceren we niet alleen series, maar ook productiegereedschappen en -mallen, machineonderdelen. 3D-printen online maakt automatisering en end-of-armtooling mogelijk. Je kunt dus met een gerust hart rekenen op de technologie van Parts On Demand. Een 3D-printer kan het productieproces van A tot Z verzorgen. Je hebt het hierboven goed gelezen: we produceren niet alleen de onderdelen, maar ook het productiegereedschap! Ten opzichte van traditionele productiemethoden leent de technologie van Parts On Demand zich uitstekend om snel en flexibel te produceren.

Voordelen industrieel 3D-printen ten opzichte van traditionele productiemethoden

Industrieel 3D-printen biedt toepassingen waar traditionele productiemethoden niet aan kunnen tippen: Een 3D-printer is in staat om snel te produceren. Wij doen onze naam dus eer aan: we leveren Parts On Demand. Doordat wij direct op aanvraag kunnen leveren hoef je zelf geen voorraad aan te houden. Scheelt jou weer in de kosten. De materialen die we voor 3D-printen gebruiken, zijn vaak sterker dan de kunststoffen die gebruikt worden voor traditionele productiemethoden. Ze zijn zo sterk dat ze metalen kunnen vervangen. De onderdelen die we in 3D laten printen kunnen wij eenvoudig nabewerken. Je ontvangt daardoor een product dat geheel voldoet aan jouw specifieke wensen.

Neem contact op met ons!

Bent u op zoek naar een bedrijf dat 3D Printing in Utrecht mogelijk maakt? Heb je na het lezen interesse gekregen in onze dienstverlening? Zo kun je zelf een bestand aanleveren door middel van onze MyPod tool, waarmee je zelf direct de prijs van je 3D print opdracht kan berekenen. Natuurlijk kunt u ook vrijblijvend een offerte aanvragen. Heb je vragen m.b.t. onze dienstverlening? Graag informeren wij je! Contact met ons opnemen doe je door middel van het contactformulier

Benieuwd of we voor jou ook iets bijzonders kunnen doen?