3D print materialen

Er zijn diverse 3D print materialen beschikbaar die precies aansluiten bij jouw 3D print opdracht.

3D print materialen

Kwalitatief hoogwaardige 3D print materialen

Er bestaan diverse soorten materialen voor 3D printen, die elk hun eigen unieke eigenschappen hebben. Parts on Demand biedt een breed scala aan 3D-printmaterialen, waaronder PA11 Nylon, PA12 (PA2200), Carbon LW en TPU Rubber-Like. Deze materialen worden vaak gebruikt in verschillende industrieën, variërend van automotive tot gezondheidszorg.

PA11 Nylon is bijvoorbeeld een hoogwaardig en sterk materiaal, dat bovendien veilig is voor gebruik in de voedselindustrie en diverse medische toepassingen. Carbon LW daarentegen is een zeer stijf materiaal, dat prima dienst doet als vervanger voor aluminium. Als je voor Parts on Demand kiest, kun je jouw 3D print bestellen in een van deze vier materialen. Houd er wel rekening mee dat de levertijd per materiaalsoort kan verschillen.

PA11 Nylon

PA11 Nylon is een 3D-printmateriaal dat bekend staat om zijn hoge sterkte en flexibiliteit. Het heeft een lage wrijvingscoëfficiënt en uitstekende slijtagebestendigheid, waardoor het ideaal is voor toepassingen waarbij duurzaamheid van belang is. PA11 Nylon kan worden gebruikt voor het printen van onderdelen voor auto’s, vliegtuigen, en medische toepassingen, evenals andere industriële toepassingen.

PA12 (PA2200)

PA12 (PA2200) is een veelgebruikt materiaal voor 3D-printing. Het is een poeder dat bestaat uit polyamide (nylon) en wordt gesinterd in de 3D-printer. PA12 is sterk, licht en bestand tegen hoge temperaturen en chemicaliën. Het is geschikt voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaart, medische en industriële sectoren.

Carbon LW

Carbon LW is een 3D print materiaal dat gemaakt is van koolstofvezel. Het is extreem sterk en stijf, waardoor het perfect is voor toepassingen waarbij lichtgewicht en duurzaamheid belangrijk zijn, zoals in de lucht- en ruimtevaart. Carbon LW is ook zeer goed bestand tegen warmte en chemische stoffen, waardoor het ideaal is voor de productie van onderdelen die aan deze omstandigheden worden blootgesteld.

TPU Rubber-like

Het 3D print materiaal TPU Rubber-like is een flexibel materiaal dat perfect is voor het maken van elastische onderdelen en prototypes. Het is bestand tegen slijtage, scheuren en schokken, waardoor het een uitstekende keuze is voor industrieel gebruik. Bovendien is TPU Rubber-like biologisch afbreekbaar, waardoor het een milieuvriendelijke optie is voor 3D-printen. Dit materiaal kan worden gebruikt voor het maken van telefoonhoesjes, schokabsorberende onderdelen en nog veel meer.

Meer weten over 3D print materialen?

Wil je graag meer weten over de verschillende materialen die gebruikt worden bij het 3D printen? Neem dan contact op met een van de specialisten van Parts on Demand. We kunnen je alles vertellen over de eigenschappen en toepassingen van materialen zoals PA11 Nylon, PA12 (PA2200), TPU Rubber-like en nog veel meer. Ook kunnen we je adviseren welk materiaal het beste geschikt is voor jouw specifieke 3D print opdracht.

Bij Parts on Demand gebruiken ze alleen hoogwaardige materialen en de meest innovatieve 3D printers om jouw 3D print op maat te maken. Of je nu een prototype, gereedschap of eindproduct wilt laten printen, de 3D print specialisten van Parts on Demand staan voor je klaar om je te helpen en te adviseren.

Benieuwd of we voor jou ook iets bijzonders kunnen doen?