3D print materialen

Er zijn diverse 3D print materialen beschikbaar die precies aansluiten bij jouw 3D print opdracht.

3D print materialen

Kwalitatief hoogwaardige 3D print materialen

Er bestaan diverse soorten materialen voor 3D printen, die elk hun eigen unieke eigenschappen hebben. Parts on Demand biedt een breed scala aan 3D-print materialen, waaronder PA12 Blue MD, PA11GF Black, PA11 Nylon, PA12 (PA2200), Carbon LW en TPU Rubber-Like. Deze materialen worden vaak gebruikt in verschillende industrieën, variërend van automotive tot gezondheidszorg.

PA11 Nylon is bijvoorbeeld een hoogwaardig en sterk materiaal, dat bovendien veilig is voor gebruik in de voedselindustrie en diverse medische toepassingen. Carbon LW daarentegen is een zeer stijf materiaal, dat prima dienst doet als vervanger voor aluminium. TPU Rubber-like is ideaal voor elastische onderdelen en prototypes. PA12 Blue MD en PA11GF Black zijn respectievelijk perfect voor medische en detectietoepassingen, en toepassingen waar uitzonderlijke sterkte nodig is. Als je voor Parts on Demand kiest, kun je jouw 3D print bestellen in een van deze materialen. Houd er wel rekening mee dat de levertijd per materiaalsoort kan verschillen.

PA12 Blue MD: Voor food- of (metaal)detectie toepassingen

PA12 Blue MD is een medisch goedgekeurd 3D-printmateriaal dat voldoet aan de ISO 10993-1 en USP Class VI normen, ideaal voor medische en voedingsgerelateerde toepassingen. Dit polyamide 12-materiaal is sterk, licht en bestand tegen chemische stoffen en sterilisatieprocessen, waaronder autoclaving en gamma-sterilisatie. Het heeft een standaard levertijd van 10 werkdagen, een tolerantieniveau van ±0.3% (minimaal ±0.3 mm), en een minimale wanddikte van 1 mm. PA12 Blue MD is speciaal ontworpen voor toepassingen waar biocompatibiliteit en traceerbaarheid cruciaal zijn.

PA11GF Black: De Terminator onder de 3D-print materialen

PA11GF Black is een hoogwaardig 3D-printmateriaal met een glasvezelversterkte PA11-basis, wat zorgt voor uitzonderlijke sterkte, slijtvastheid en thermische stabiliteit. Dit door-en-door zwarte materiaal biedt consistente kleur, UV-bestendigheid en een verfijnde uitstraling. Met een levertijd van 10 werkdagen, een tolerantieniveau van ±0.4mm of 0.4%, en een minimale wanddikte van 1.5mm, is PA11GF Black ideaal voor toepassingen in de automotive, luchtvaart, medische en industriële sectoren. Bovendien is het materiaal bio-hernieuwbaar, afkomstig uit castorolie, en biedt het uitstekende detailweergave voor nauwkeurige onderdelen.

PA11 Nylon: Hoogwaardig en sterk materiaal

PA11 Nylon is een 3D-printmateriaal dat bekend staat om zijn hoge sterkte, flexibiliteit, lage wrijvingscoëfficiënt en uitstekende slijtagebestendigheid. Dit maakt het ideaal voor toepassingen in auto’s, vliegtuigen, medische en andere industriële sectoren. PA11 Nylon heeft een levertijd van 10 werkdagen, een tolerantieniveau van ±0.4mm of 0.4%, en een minimale wanddikte van 1.5mm. Standaard is het zwart geïmpregneerd, met opties voor andere kleuren op aanvraag. Het materiaal is afkomstig van hernieuwbare bronnen en voldoet aan voedsel- en medische goedkeuringen volgens EC 10/2011 en EC1935/2004.

PA12 (PA2200): Veelzijdig Polyamide 12 materiaal

PA12 (PA2200) is een veelzijdig 3D-printmateriaal dat bestaat uit wit polyamidepoeder, gesinterd met Selective Laser Sintering (SLS). Het materiaal biedt een hoge sterkte, lage dichtheid, en is bestand tegen hoge temperaturen en chemicaliën. Met een levertijd van 7 werkdagen (3-4 dagen voor spoed), een tolerantieniveau van ±0.4mm of 0.4%, en een minimale wanddikte van 1mm, is PA12 geschikt voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaart, medische en industriële sectoren. Het is beschikbaar in zwart geïmpregneerd of natuurkleur, en biedt diverse impregneermogelijkheden zoals blauw, rood en groen.

Carbon LW: Polyamide materiaal met carbon-vezel vulling

Carbon LW (Carbonmide) is een geavanceerd 3D-printmateriaal versterkt met carbonvezels en glasbubbeltjes, wat resulteert in een twee keer hogere sterkte dan standaard PA12. Dit materiaal is ideaal voor toepassingen waar lichtgewicht en duurzaamheid cruciaal zijn, zoals in de lucht- en ruimtevaart. Carbon LW biedt uitstekende hitte- en chemische bestendigheid. Het heeft een levertijd van 10 werkdagen, een tolerantieniveau van ±0.4mm of 0.4%, en een minimale wanddikte van 1.5mm. Het is standaard zwart geïmpregneerd en biedt een hoge treksterkte, stijfheid en thermische stabiliteit.

TPU Rubber-like: Rubberachtig thermoplastisch polyurethaan

TPU Rubber-like is een flexibel 3D-printmateriaal, perfect voor het maken van elastische onderdelen en prototypes. Het biedt uitstekende weerstand tegen slijtage, scheuren en schokken, waardoor het ideaal is voor industrieel gebruik. TPU Rubber-like is biologisch afbreekbaar en wordt vaak gebruikt voor het vervaardigen van telefoonhoesjes, schokabsorberende onderdelen en meer. Dit materiaal heeft een standaard levertijd van 15 werkdagen, een tolerantieniveau van ±0.4mm of 0.4%, en een minimale wanddikte van 1mm. Het is beschikbaar in zwart en wit, met een Shore-hardheid van 87A.

Wil je meer weten over de beschikbare 3D print materialen?

Zou je meer willen weten over de verschillende materialen die gebruikt worden bij het 3D printen? Neem dan contact op met een van de specialisten van Parts on Demand. Zij kunnen je alles vertellen over de eigenschappen en toepassingen van materialen zoals PA11 Nylon, PA12 (PA2200), TPU Rubber-like, PA12 Blue MD en PA11GF Black. Ook kunnen zij je adviseren welk materiaal het beste geschikt is voor jouw specifieke 3D-printopdracht.

Parts on Demand gebruikt alleen hoogwaardige materialen en de meest innovatieve 3D-printers om jouw 3D print op maat te maken. Of je nu een prototype, gereedschap of eindproduct wilt laten printen, de 3D-print specialisten van Parts on Demand staan klaar om je te helpen en te adviseren.

Benieuwd of we voor jou ook iets bijzonders kunnen doen?