Medisch 3D printen

Parts on Demand heeft de capaciteit om medische protheses en implantaten te 3D-printen, waardoor het medisch 3D-printen kan bijdragen aan verbeteringen en innovaties in de gezondheidszorg.

Medisch 3D printen

3D printen op medisch gebied

In de medische wereld wordt steeds vaker gebruik gemaakt van 3D-printen. Een technologie die driedimensionale objecten creëert door materiaal laag voor laag op te bouwen. Parts on Demand heeft een ISO 13485-certificering. Dat betekent dat we producten kunnen leveren die geschikt zijn voor medische hulpmiddelen die in behandelomgevingen worden gebruikt. Met behulp van online 3D-printen in de medische sector kunnen nu gepersonaliseerde medische hulpmiddelen worden geproduceerd en anatomische modellen worden gemaakt voor chirurgische planning.

Een belangrijk voordeel van medisch 3D-printen is dat het mogelijk is om medische hulpmiddelen op maat te maken voor elke individuele patiënt. In tegenstelling tot traditionele hulpmiddelen, zoals prothesen en implantaten, die vaak handmatig op maat worden gemaakt, kan de 3D-printservice van Parts on Demand deze hulpmiddelen veel sneller en goedkoper produceren, terwijl ze nog steeds nauwkeurig zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt.

De belangrijkste voordelen van medisch 3D printen

De gezondheidszorg kan aanzienlijke voordelen behalen uit 3D-printing. Het biedt op maat gemaakte oplossingen voor medische apparatuur en implantaten die de kans op complicaties en afstoting verkleinen. Wat tevens het herstel van de patiënt kan versnellen. Daarnaast zijn 3D-geprinte modellen van organen en lichaamsdelen nuttig voor het plannen van complexe operaties en het trainen van medische studenten.

Een ander belangrijk voordeel van medisch 3D-printen is de mogelijkheid om protheses te produceren tegen een lagere kostprijs en met minder materiaalverspilling. Hierdoor wordt de toegang tot protheses verbeterd voor patiënten die anders wellicht niet de financiële middelen hebben om deze aan te schaffen. De productie van protheses en andere medische hulpmiddelen kan ook lokaal plaatsvinden. Wat de tijd die nodig is voor verzending van 3D-printopdrachten aanzienlijk vermindert.

Kortom, 3D-printen in de zorg draagt bij aan een betere gezondheidszorg voor patiënten door meer op maat gemaakte oplossingen te bieden en efficiëntere productie van medische hulpmiddelen mogelijk te maken.

Zou je meer willen weten over medisch 3D printen?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van medisch 3D-printen en wil je meer informatie? Of ben je nieuwsgierig naar de kosten van 3D-printen? Bij Parts on Demand vind je ervaren specialisten die je graag meer vertellen over de toepassingen van 3D-printen in de zorg. Van het printen van medische hulpmiddelen tot het maken van anatomische modellen, er zijn veel mogelijkheden voor 3D-prints voor de zorg.

Bovendien kan Parts on Demand je ook meer informatie geven over de ISO 13485-certificering en wat deze precies inhoudt. Deze certificering is speciaal ontworpen voor bedrijven die medische hulpmiddelen ontwikkelen en produceren, en geeft aan dat een bedrijf voldoet aan strenge kwaliteitsnormen op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, productie en distributie van medische hulpmiddelen.

Aarzel niet om contact op te nemen met een 3D-print specialist van Parts on Demand als je meer wilt weten over medisch 3D-printen, de toepassingen hiervan of de ISO 13485-certificering. Wij staan graag voor je klaar en helpen je graag verder met al je vragen en wensen met betrekking tot 3D-printen.

Benieuwd of we voor jou ook iets bijzonders kunnen doen?