3D printen op bestelling

3D printen op bestelling is het proces waarbij een product op maat wordt gemaakt met behulp van een geavanceerde 3D printer.

3D printen op bestelling

3D printen op bestelling – Hoe gaat dit in zijn werk?

3D printen op bestelling is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Met deze technologie is het mogelijk om op een efficiënte manier complexe vormen en prototypes te maken. Het proces van 3D printen begint met het ontwerpen van een object op een computer. Vervolgens wordt dit ontwerp omgezet in een digitaal bestand dat de 3D-printer kan lezen. De 3D-printer gebruikt vervolgens het materiaal dat is geselecteerd, PA11 Nylon, SLS PA12, TPU of Carbon LW, om het object in laagjes op te bouwen. Op deze manier kunnen bedrijven snel en tegen relatief lage kosten prototypes of unieke producten maken.

Het grote voordeel van 3D printen op bestelling is dat het de productietijd verkort en de kosten verlaagt. In plaats van lange wachttijden en hoge kosten voor traditionele productieprocessen, kunnen bedrijven met 3D-printen snel en efficiënt producten maken. Dit maakt het bijvoorbeeld voor kleine bedrijven en startups mogelijk om sneller nieuwe producten op de markt te brengen. Door de mogelijkheid om ontwerpen digitaal te maken en te printen, kunnen klanten hun eigen unieke producten laten maken.

Een 3D printopdracht uitvoeren bij Parts on Demand

Als je een 3D printopdracht wilt uitvoeren, is Parts on Demand het bedrijf dat je zoekt. Het proces is eenvoudig: stuur ons gewoon het 3D-object en wij zorgen voor het printen in 3D. Het afgewerkte model wordt vervolgens per post naar je verzonden. Door te kiezen voor Parts on Demand geniet je van vele voordelen. Je hoeft geen dure 3D-printer aan te schaffen en het benodigde filament te kopen. In onze 3D-print shop maken we gebruik van de meest geavanceerde 3D-printers, zodat je zonder hoge kosten af en toe een model in 3D kunt laten printen.

Wat zijn de voordelen van 3D printen op bestelling

Het gebruik maken van een 3D print service bedrijf heeft verschillende voordelen. Om te beginnen hoef je zelf geen dure 3D printer aan te schaffen. Bij Parts on Demand maken ze gebruik van bijna onbetaalbare, maar uitstekende kwaliteit printers. Wanneer je via Parts on Demand wilt 3D printen op bestelling, ben je dus verzekerd van het gebruik van hoogwaardige 3D printers.

Een ander voordeel van het samenwerken met Parts on Demand is onze expertise. Door jarenlange ervaring en specialisatie in 3D printen, weten we alles over de mogelijkheden, materialen en nabewerkingen. Wanneer er kansen, kostenbesparingen of verbeteringen zijn voor jouw 3D print bestelling, zullen zij dit zeker aangeven. Hierdoor wordt de kans op fouten minimaal.

Een derde voordeel van werken met een 3D print service bedrijf is de snelheid. Met 3D printen kunnen gewenste onderdelen binnen zeer korte tijd worden geprint. Bij andere productietechnieken duurt het even voordat de machine correct is ingesteld. Bij industrieel 3D printen hoef je daar niet naar te kijken. Daarnaast is het mogelijk om meerdere 3D objecten binnen dezelfde batch te printen, wat ook weer tijd bespaart.

Hoe kun je snel 3D printen op bestelling?

Parts on Demand is een gemakkelijk te begrijpen concept. Wanneer je jouw 3D-bestand uploadt, zullen wij je een offerte verstrekken. Na acceptatie van de offerte gaan we direct met je bestelling aan de slag. Bij het uploaden van jouw 3D-bestanden kun je kiezen uit verschillende materialen, waaronder PA11 Nylon, PA12 (PA2200), Carbon LW en TPU Rubber-like. Als je hier geen ervaring mee hebt, kun je gerust contact opnemen met een 3D print specialist voor advies. Zij helpen je graag op weg met 3D printen op bestelling.

Zodra je akkoord gaat met de 3D-printofferte, starten wij met de productie. We bieden twee snelheidsopties: een spoedbestelling waarmee je de 3D-geprinte onderdelen binnen 3-4 werkdagen in huis hebt, en een standaard verzending waarbij de 3D-prints binnen ongeveer 7 werkdagen geleverd worden. Let wel op dat een spoedbestelling iets duurder is dan de standaard verzending.

Ben je enthousiast en wil je direct jouw 3D-bestanden uploaden? Ga dan naar de offerte- en bestelpagina. Mocht je nog vragen hebben, dan staan onze specialisten voor je klaar.

Benieuwd of we voor jou ook iets bijzonders kunnen doen?