3D print service

Op zoek naar een bedrijf met een uitstekende 3D print service? Je hoeft niet verder te zoeken, Parts on Demand helpt je graag op weg.

3D print service

3D print service – Snel series produceren

Parts on Demand is de marktleider op het gebied van 3D printen in Nederland. Dankzij ons machinepark met high-end 3D printers produceren we sterke onderdelen in een recordtempo. We werken in onze 3D print shop hoofdzakelijk met de 3D print materialen PA11 Nylon, PA (PA2200), Carbon LW en TPU Rubber-like. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Zo is Carbon LW extreem sterk en stijf, oftewel een goede vervanger van aluminium. TPU Rubber-like is flexibel functioneel en het is een sterk materiaal. Als je gebruik wilt maken van onze 3D print service, kijk dan goed naar de eigenschappen en levertijd van de 3D print materialen.

De voordelen van onze 3D print service

Het belangrijkste voordeel van 3D printen online is de snelle productiewijze. Er hoeven geen mallen of matrijzen gemaakt te worden voor de productie van nieuwe onderdelen. Zeker voor kleine aantallen onderdelen is 3D printen zeer kostenbesparend. Stukken voordeliger dan bij de andere productietechnieken. Daarnaast zijn er geen specifieke machines meer nodig voor het produceren van de producten of onderdelen. Het is zelfs mogelijk om verschillende onderdelen in een batch in 3D te laten printen. Ook het produceren van complexe onderdelen is met 3D printen een stuk eenvoudiger geworden.

Wanneer je gebruik maakt van een 3D print service, heb je nauwelijks meer een voorraad reserveonderdelen nodig. Wanneer je een onderdeel nodig hebt, dan bestel je het online en het wordt in 3D voor je uitgeprint en afgeleverd. Een magazijn met reserve onderdelen is zeker niet meer essentieel. Het laatste voordeel van onze 3D print service is dat je zelf geen dure hardware en software meer aan hoeft te schaffen. Een 3D printer is een serieuze investering, zeker de high-end 3D printers die wij gebruiken. Kies je voor Parts on Demand, dan kies je voor topkwaliteit. Bij ons weet je zeker dat jouw onderdelen met de beste 3D printers geprint worden.

Wat kost een 3D print service?

Zou je willen weten wat het kost om jouw onderdelen of objecten in 3D te laten printen? Het beste wat je kunt doen is een offerte aanvragen via onze website. Het is nagenoeg niet mogelijk om een vaste prijs te noemen voor het 3d laten printen van modellen of objecten. Dat heeft te maken met de gewenste 3D print materialen, uiteraard het aantal onderdelen en het volume van het object. Dan zijn er nog tal van nabewerkingen mogelijk bij onze 3D print service. Allemaal factoren die van invloed zijn op de 3D print kosten. Heb je een 3D print opdracht? Vraag dan gemakkelijk en snel een offerte aan via onze website.

Snel gebruik maken van onze service?

Wil je snel jouw 3D geprinte onderdelen in huis halen? Plaats dan een order bij Parts on Demand. We werken hoofdzakelijk met .STL bestanden. Als je deze hebt dan kun je ze uploaden met behulp van onze portal. Kies de gewenste 3D print materialen en de mogelijke nabewerkingen (let wel op dat er verschil in de levertijden zit). Je krijgt van ons een offerte voor de 3D print opdracht en bij een akkoord gaan we voor je aan de slag. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een spoedbestelling, zo heb je de gewenste 3D prints net iets eerder in huis.

Als je vragen hebt of je vind het fijn dat een 3D print specialist van ons even meekijkt, neem contact op via onze chat of bel naar 085 – 444 42 00.

Benieuwd of we voor jou ook iets bijzonders kunnen doen?