3D print service

Op zoek naar een bedrijf met een uitstekende 3D print service? Je hoeft niet verder te zoeken, Parts on Demand helpt je graag met jouw 3D print opdracht.

3D print service

Wat is een 3D print service bedrijf?

Een 3D-printservicebedrijf is een bedrijf dat zich bezighoudt met het maken van 3D-prints voor een breed scala aan klanten, voornamelijk zakelijke klanten. Een 3D print service bedrijf biedt diensten aan aan iedereen die op zoek is naar een specifiek 3D-object of een serie met 3D geprinte onderdelen.

Veel 3D print service bedrijven, zoals Parts on Demand, bieden aanvullende diensten aan om hun klanten te helpen bij het optimaliseren van hun 3D-prints. Zoals het nabewerken van de prints om de afwerking en de esthetiek te verbeteren, evenals het gebruik van verschillende 3D-print materialen om de functionaliteit en duurzaamheid van de 3D prints te verbeteren.

Een online 3D print service is vaak een ideale oplossing voor bedrijven die niet over hun eigen 3D-printer beschikken. Door gebruik te maken van de diensten van Parts on Demand kunnen bedrijven de kosten van het aanschaffen en onderhouden van een 3D-printer vermijden en toch profiteren van de voordelen van 3D-printing, zoals het snel en gemakkelijk produceren van prototypes en het produceren van onderdelen op aanvraag.

De voordelen van een online 3D print service?

Een 3D print service biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele productiemethoden. Hierbij kun je denken aan:

Kostenbesparing: Online 3D-print services hebben vaak lagere overheadkosten en kunnen daardoor hun diensten tegen een lagere prijs aanbieden dan traditionele productiebedrijven. Bovendien zijn er geen kosten voor opslag of voorraadbeheer.

Snelle productietijd: 3D-printen maakt gebruik van geavanceerde technologieën en geautomatiseerde processen, waardoor producten snel kunnen worden geproduceerd en geleverd. Dit is vooral handig voor kleine productieseries of voor on-demand productie.

Hoge precisie en kwaliteit: 3D-printers maken gebruik van geavanceerde software en technologieën om producten met hoge precisie en kwaliteit te produceren. Hierdoor kunnen complexe geometrieën en ontwerpen worden gerealiseerd die met traditionele methoden lastig of onmogelijk te produceren zijn.

Maatwerk: Met industrieel 3D-printen is het gemakkelijk om aangepaste en gepersonaliseerde producten te maken. Dit maakt het ideaal voor producten zoals protheses, tandheelkundige implantaten, productiemallen en andere onderdelen.

Milieuvriendelijk: 3D-printen vermindert de verspilling van materiaal en kan worden gebruikt om producten op maat te maken, wat resulteert in minder afval en een verminderde behoefte aan opslagruimte. Dit maakt het een milieuvriendelijke productiemethode.

Toegankelijkheid: Met een online 3D-printservice kun je vanaf elke locatie toegang krijgen tot hun diensten. Dit betekent dat je gemakkelijk en snel producten kunt laten maken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over transport- en logistieke problemen.

Waar in Nederland kun je profiteren van onze 3D print service?

In Nederland zijn er tal van locaties waar je gebruik kunt maken van 3D-printservices. Het mooie van deze diensten is dat je ze vanuit je bedrijf of onderneming gemakkelijk en snel kunt benutten. Bij Parts on Demand kun je bijvoorbeeld je bestanden uploaden en vervolgens een offerte ontvangen. Als je akkoord gaat met deze offerte, gaan we direct aan de slag met het 3D-printen van jouw onderdelen. De levertijd is afhankelijk van het gekozen 3D-printmateriaal en de eventuele nabewerking die nodig is.

Het grote voordeel van deze online 3D-printservices is dat je niet meer naar een fysieke locatie hoeft te gaan met een USB-stick of andere opslagmedia. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld en moeite. Bovendien kun je via deze diensten vaak gebruik maken van geavanceerde 3D-printtechnologieën en professionele expertise die je anders wellicht niet tot je beschikking had.

Het enige wat je nodig hebt is een digitaal ontwerp bestand (meestal een .STL bestand) van je onderdeel en de rest wordt voor je geregeld. Op deze manier kun je snel en efficiënt prototypes, producten en reserveonderdelen laten printen en benutten, zonder dat je zelf in een dure 3D-printer hoeft te investeren.

Veelgebruikte 3D print materialen bij onze 3D print service

Parts on Demand biedt een breed scala aan hoogwaardige 3D-printmaterialen, waaronder PA11 Nylon, PA12 (PA2200), Carbon LW en TPU Rubber-Like. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en wordt veel gebruikt in verschillende industrieën, zoals automotive en gezondheidszorg.

PA11 Nylon is sterk en flexibel, ideaal voor toepassingen waar duurzaamheid van belang is. PA12 (PA2200) is bestand tegen hoge temperaturen en chemicaliën en wordt veel gebruikt in de luchtvaart, medische en industriële sectoren. Carbon LW is extreem sterk en stijf en perfect voor toepassingen waarbij lichtgewicht en duurzaamheid belangrijk zijn, zoals in de lucht- en ruimtevaart. TPU Rubber-like is flexibel, bestand tegen slijtage, scheuren en schokken en is biologisch afbreekbaar, waardoor het een milieuvriendelijke optie is.

Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van het beste materiaal voor jouw specifieke 3D-printopdracht, kunnen de specialisten van Parts on Demand je adviseren en helpen. Ze gebruiken alleen hoogwaardige materialen en innovatieve 3D-printers om jouw 3D-printopdracht op maat te maken, of het nu gaat om een prototype, gereedschap of eindproduct. Neem contact op met Parts on Demand voor meer informatie over hun 3D-printmaterialen en -services.

De nabewerkingen van een 3D print service bedrijf

Parts on Demand is een toonaangevend 3D-printservicebedrijf dat niet alleen hoogwaardige industriële 3D-printoplossingen biedt, maar ook een breed scala aan nabewerkingsmogelijkheden voor hun klanten. Na het printen van een onderdeel biedt Parts on Demand verschillende nabewerkingsopties om de functionaliteit en esthetiek van het onderdeel te verbeteren.

Een van de nabewerkingsmethoden is het impregneren of ‘deep-dye-coloring’ van onderdelen, waardoor klanten kunnen kiezen uit verschillende kleuren om hun onderdelen te personaliseren en te matchen met hun merkidentiteit of specifieke toepassing. Een andere methode die wordt aangeboden is shotpeening, wat de onderdelen gladder maakt en meer glans geeft.

Als klanten op zoek zijn naar 3D-geprinte onderdelen voor gebruik in de voedingsindustrie, biedt Parts on Demand ook de mogelijkheid om deze te voorzien van een food coating. Het Nylon PA12-materiaal dat standaard wordt gebruikt voor 3D-printen bij Parts on Demand is gecertificeerd volgens de FDA 21 CFR of EC1935/2004, waardoor klanten zich geen zorgen hoeven te maken over de naleving van de regelgeving.

Tot slot biedt Parts on Demand ook de mogelijkheid om schroefdraden of draadbussen aan te brengen op 3D-geprinte onderdelen, waardoor ze kant-en-klaar zijn voor gebruik in verschillende toepassingen. Dit zorgt voor meer gemak en efficiëntie voor klanten die snel en eenvoudig 3D-geprinte onderdelen willen gebruiken in hun productieprocessen.

Korte levertijden op een 3D print bestelling bij Parts on Demand

Wil je snel en gemakkelijk jouw 3D geprinte onderdelen ontvangen? Bij Parts on Demand kun je een bestelling plaatsen en gebruikmaken van onze online portal. Hier kun je eenvoudig jouw .STL bestanden uploaden en kiezen uit een breed scala aan 3D print materialen en nabewerkingen. Houd er wel rekening mee dat sommige nabewerkingen een langere levertijd hebben.

Wil je een 3D print bestellen? Dan ontvang je daarna van ons een offerte voor de 3D print opdracht. Als je akkoord gaat, gaan wij direct voor jou aan de slag en zorgen wij dat de 3D prints zo snel mogelijk bij jou thuis worden afgeleverd. We bieden ook een spoed bestellingsoptie aan, waarmee je nog sneller jouw gewenste 3D prints kunt ontvangen.

Mocht je vragen hebben of behoefte hebben aan advies van onze 3D print specialisten, dan kun je altijd contact met ons opnemen via onze chat of telefonisch via 085 – 444 42 00. Wij staan altijd voor je klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuzes voor jouw 3D print opdracht.

Benieuwd of we voor jou ook iets bijzonders kunnen doen?