SLS 3D Printer

Een SLS 3D-printer is een type printer dat gebruikt maakt van Selective Laser Sintering (SLS) technologie om objecten laag voor laag te produceren.

SLS 3D Printen

Wat is SLS printen?

Bij SLS printen wordt poeder laag voor laag versmolten door middel van een laser, om zo objecten op te bouwen. Het proces begint met het doseren van 0,1 mm kunststofpoeder op een poederbed, waarna de laser selectief delen van het poeder verhit om een dwarsdoorsnede van het onderdeel te creƫren. Dit proces wordt herhaald totdat het object volledig is vervaardigd. SLS maakt het mogelijk om meerdere producten tegelijkertijd te produceren, waardoor het geschikt is voor enkele stuks en kleine series. Het resterende poeder wordt hergebruikt, waardoor de techniek duurzaam is.

SLS 3D printen met PA11 en PA12

Bij Parts on Demand kun je gebruik maken van SLS 3D printen met materialen zoals Nylon PA11 of PA12 en carbonversterkt PA11. Dit zorgt voor sterke, duurzame en hoogwaardige prints met een hoge precisie. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieƫn en materialen, kan Parts on Demand de beste kwaliteit prints bieden voor een breed scala aan toepassingen. Of je nu een prototype, een specifiek onderdeel of een eindproduct nodig hebt, Parts on Demand biedt een oplossing op maat.

De voordelen van SLS printen

SLS 3D printen biedt talloze voordelen, waaronder hoge precisie, complexe geometrieƫn, diverse materialen, snelle productie, en duurzaamheid. Ontdek hoe Selective Laser Sintering jouw productieproces kan optimaliseren.

  • De 3D geprinte objecten in SLS zijn zowel stevig als van hoge kwaliteit;
  • SLS is de perfecte techniek voor het produceren van functionele producten en visueel aantrekkelijke modellen;
  • Voor het vervaardigen van goed werkende prototypes is SLS de juiste keuze;
  • Met behulp van SLS kunnen kleine productieseries efficiĆ«nt worden geproduceerd;

Meer weten over SLS 3D printen?

Bij Parts on Demand maken we gebruik van zeer geavanceerde SLS 3D printers om een 3D print opdracht te printen. Deze printers zijn in staat om met hoge precisie en snelheid te werken, waardoor we efficiƫnt en accuraat kunnen produceren. Als je meer wilt weten over SLS printen, of als je hulp nodig hebt bij het printen van 3D modellen, neem dan gerust contact op met een van onze 3D print specialisten. We staan altijd klaar en denken graag met je mee om je te helpen en te adviseren over de beste oplossing voor jouw project.

Benieuwd of we voor jou ook iets bijzonders kunnen doen?