Nylon 3D printen

Bij Parts on Demand kun je nylon 3D-printen voor sterke en duurzame onderdelen, geschikt voor functionele prototypes en eindproducten.

Nylon 3D printen

3D printen in PA11 Nylon en PA12 (PA2200)

Bij Parts on Demand ben je aan het juiste adres als je iets van Nylon wilt 3D-printen. Wij maken gebruik van PA11 Nylon en SLS Nylon (PA2200), dat als poeder geleverd wordt en na het sinterproces een licht korrelige afwerking heeft zonder grove laagvertekening zoals bij FDM. De flexibiliteit van het 3D print materiaal hangt af van de wanddikte; bij een wanddikte van 1 mm is het materiaal zeer flexibel, terwijl het bij een wanddikte van ongeveer 6 mm juist zeer sterk is. SLS Nylon wordt uitsluitend in het wit verwerkt en is geschikt voor tal van toepassingen.

De belangrijkste voordelen van nylon 3D printen

Nylon is een thermoplastisch polymeer, wat betekent dat het kan worden gesmolten en gevormd bij hoge temperaturen. Dit maakt het een ideale keuze voor 3D-printen online omdat het gemakkelijk te smelten en te vormen is. Nylon heeft verschillende voordelen, zoals:

  1. Sterkte: Nylon is een zeer sterk materiaal en heeft een hoge slijtvastheid. Dit maakt het ideaal voor het maken van onderdelen die moeten worden gebruikt in slijtage-intensieve omgevingen.
  2. Flexibiliteit: Nylon is een flexibel materiaal dat kan worden gebruikt om onderdelen te maken die buigbaar moeten zijn.
  3. Duurzaamheid: Nylon is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen scheuren, breuken en slijtage.
  4. Lichtgewicht: Nylon is een lichtgewicht materiaal en kan worden gebruikt om onderdelen te maken die licht van gewicht moeten zijn.

Levering en mogelijkheden bij een Nylon 3D print

Wanneer je een model of onderdeel wilt laten printen in Nylon 3D en je hebt de opdracht al naar ons verstuurd, dan is de standaard levertijd ongeveer 7 werkdagen. Als je echter haast hebt, kun je kiezen voor een express levering en dan hoef je maar 3 tot 4 werkdagen te wachten. Standaard wordt de 3D print opdracht geleverd in zwart geïmpregneerd nylon, maar er zijn verschillende kleuropties beschikbaar. Je kunt ervoor kiezen om de onderdelen te laten impregneren in de kleuren zwart, blauw, hemelsblauw, rood, geel, groen en oranje.

Bij het 3D-printen met Nylon is het belangrijk om lange en dunne wanden te vermijden. In de bouwrichting (Z) is de tolerantie meestal groter en kunnen gaten door het proces enige onrondheid vertonen.

Wil je meer weten over printen in PA11 en PA12?

Onze toegewijde 3D print specialisten staan altijd klaar om je te helpen bij het printen van jouw onderdelen op de juiste manier. We begrijpen dat elke klus uniek is en daarom bieden we ook de exacte specificaties van onze PA11 Nylon en PA12 (PA2200) datasheets aan.Heb je nog vragen over deze 3D print materialen of onze diensten, neem dan gerust telefonisch contact met ons op of maak gebruik van onze chat. Onze klantenservice staat voor je klaar!

Benieuwd of we voor jou ook iets bijzonders kunnen doen?