3D printen in de zorg

Parts on Demand kan 3D printen in de zorg om medische hulpmiddelen op maat te leveren, zoals protheses en implantaten, om de zorg te verbeteren en te innoveren.

3D printen in de zorg

3D printen in de gezondheidszorg

In de zorg wordt steeds meer gebruik gemaakt van 3D-printen, een techniek die driedimensionale objecten creëert door materiaal laagje voor laagje op te bouwen. Parts on Demand is ISO 13485-gecertificeerd, wat betekent dat we producten kunnen leveren die geschikt zijn voor medische hulpmiddelen die gebruikt worden in de behandelomgeving. Dankzij 3D printen in de zorg kunnen gepersonaliseerde medische hulpmiddelen geproduceerd worden en kunnen anatomische modellen gemaakt worden voor chirurgische planning.

Een belangrijk voordeel van 3D-printen in de zorg is dat het mogelijk is om medische hulpmiddelen op maat te maken voor de patiënt. Traditionele hulpmiddelen zoals prothesen en implantaten worden vaak handmatig op maat gemaakt, wat veel tijd en geld kan kosten. Middels de 3D print service van Parts on Demand kunnen deze hulpmiddelen veel sneller en goedkoper geproduceerd worden, terwijl ze nog steeds precies zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt.

De belangrijkste 3 voordelen van 3D printen in de zorg

3D-printen heeft veel voordelen voor de gezondheidszorg. Allereerst kan het helpen om medische apparatuur en implantaten op maat te maken voor patiënten, waardoor de kans op complicaties en afstoting wordt verminderd. Dit kan ook de hersteltijd van de patiënt verkorten. Bovendien kunnen 3D-geprinte modellen van organen en lichaamsdelen worden gebruikt om artsen te helpen bij het plannen van complexe operaties en om studenten te trainen voor medische procedures.

Een ander voordeel van 3D-printen in de zorg is de mogelijkheid om protheses te produceren tegen een lagere kostprijs en met minder materiaalverspilling. Dit kan de toegang tot protheses verbeteren voor patiënten die anders misschien niet de middelen hebben om ze aan te schaffen. Al met al kan 3D-printen online dus bijdragen aan een betere gezondheidszorg voor patiënten, met meer op maat gemaakte oplossingen en een efficiëntere productie van medische hulpmiddelen.

Een ander belangrijk voordeel van 3D printen in de zorg is dat de productie van protheses en andere medische hulpmiddelen in eigen land plaatsvinden. Dit scheelt ook weer aanzienlijk wat tijd qua verzending van de medische 3D print opdracht.

Zou je meer willen weten over 3D printen in de zorg?

Heb je interesse in het gebruik van 3D printen in de gezondheidszorg en wil je meer informatie over de mogelijkheden hiervan? Of ben je benieuwd wat de kosten voor 3D printen zijn? Parts on Demand heeft ervaren specialisten die je graag meer vertellen over de toepassingsgebieden van 3D printen in de gezondheidszorg. Van het printen van medische hulpmiddelen tot het maken van anatomische modellen, er zijn veel mogelijkheden voor 3D printen in de zorgsector.

Daarnaast kan Parts on Demand je ook meer vertellen over de certificering ISO 13485 en wat dit precies inhoudt. Deze certificering is speciaal ontworpen voor bedrijven die medische hulpmiddelen ontwikkelen en produceren, en geeft aan dat een bedrijf voldoet aan strenge kwaliteitsnormen op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, productie en distributie van medische hulpmiddelen.

Neem gerust contact op met een van onze 3D print specialisten bij Parts on Demand als je meer wilt weten over 3D printen in de zorg, de toepassingsgebieden hiervan of de certificering ISO 13485. Wij staan graag voor je klaar en helpen je graag verder met al je vragen en wensen met betrekking tot 3D printen in de gezondheidszorg.

Benieuwd of we voor jou ook iets bijzonders kunnen doen?