Wat kost 3D printen?

Wil je weten wat 3D printen kost? Maak gebruik van onze online portal of vraag een prijsopgave aan.

Wat kost 3D printen?

3D print kosten

Als je wilt weten wat het kost om een 3D print te laten maken, dan kun je gebruik maken van onze portal of online een prijsopgave aanvragen voor de 3D print opdracht. De prijs van een 3D print is afhankelijk van meerdere elementen, hierbij kun je denken aan de grootte of het volume van het onderdeel of het 3D object. Maar ook de materiaalsoort en de afwerking kunnen voor een prijsverschil zorgen. Het laatste onderdeel dat invloed heeft op de kosten voor een 3D print is de gewenste levertijd. Wil je de geprinte 3D objecten zo snel mogelijk in je bezit hebben, dan zit daar een kleine meerprijs aan verbonden. Kun je even wachten op de 3D print opdracht, dan ben je wat voordeliger uit.

We zouden je graag direct willen vertellen wat een 3D print kost, maar dat is helaas niet mogelijk. Een prijsopgave opvragen of je 3D bestand uploaden en zelf de prijs berekenen, dat is wel mogelijk. Mocht je hier niet aan uitkomen of zijn er onduidelijkheden, neem dan gerust contact met ons op. We kijken even met je mee om de 3d print kosten te berekenen.

3D print kosten berekenen

Via de portal van Parts on Demand kun je gemakkelijk en snel de 3D print kosten berekenen. Als je hier nog niet bekend mee bent, kun je het beste eerst een account aanmaken. Wanneer je bent ingelogd in de portal kun je het 3D bestand uploaden, kiezen uit de verschillende opties en de 3D print prijs berekenen. We werken hoofdzakelijk met .step en .stl bestanden, het is wel van belang dat je deze in je bezit hebt. Als we kijken naar de opties, dan kun je kiezen uit meerdere 3D print materialen. We bieden op dit moment de opties PA12, TPU en Carbon LW aan.

Een andere optie in de 3D print portal is de nabewerking. Je kunt makkelijk inzien wat de meerprijs voor een nabewerking is, zoals kleuren, shotpeenen of vapor polishing. Als je niet weet welke 3D print materialen je moet kiezen, of niet goed weet welke nabewerkingen nodig zijn, neem dan contact op met een van onze 3D print specialisten. Je kunt ons bellen op 085 4444 200, dan kunnen we je gelijk verder helpen.

Prijs opvragen voor 3D printen

Een andere methode om bij Parts on Demand een 3D print prijs op te vragen is door het contactformulier te gebruiken. Als je hierin duidelijk aangeeft wat je precies wilt op het gebied van het volume en aantallen, dan gaan we er naar kijken. Het is gewoon mogelijk om 3D bestanden mee te sturen middels het formulier. Dus als er 3D bestanden beschikbaar zijn, stuur ze gerust mee.

Parts on Demand helpt je graag, zelfs als je een groot aantal onderdelen snel in 3D geprint wilt hebben. We kunnen je ook adviseren als het gaat om materiaalgebruik of de nabewerking van de onderdelen. Kom je er niet aan uit, of vind je het fijn dat je wordt geholpen door een specialist? Neem contact op via 085 4444 200 en een van onze 3D print specialisten kijkt even met je mee. Zo kunnen we snel de prijs bepalen voor de 3D print order.

Benieuwd of we voor jou ook iets bijzonders kunnen doen?