Virtuele bitterballen

Virtuele bitterballen

3D-printers, een berg poeder, bier en bitterballen. Dat zijn de hoofdingrediënten voor de succesvolle Behind The Scenes die we regelmatig organiseerden. Corona – helaas niet het bier – vroeg om een gepast alternatief: De virtuele tour on demand! Hoe die beviel?

Zoals overal, kon het ook bij ons niet. Met groepen boven de 30 man een rondleiding onder het genot van een biertje en een bitterbal, dat zat er dus even niet meer in. Maar de wens om meer inzicht te krijgen in het 3D-printen en de bijbehorende mogelijkheden, die bleef aanhouden.

We zochten dus naar een alternatief. En regelden dat je je in kunt schrijven voor een virtuele tour on demand. Onze eigen Eric heeft zich binnen recordtijd omgeschoold tot beroepsvlogger en tour guide voor de virtuele tours. Binnen één tot anderhalf uur krijg je in een klein groepje jouw eigen persoonlijke virtuele toer. Een mooie afleiding op het thuiswerken en ook meteen een sociaal evenement.

Interactie

De interactie is enorm, bijna meer dan met de fysieke rondleidingen. Als je hier rondloopt, krijg je enorm veel prikkels, overal zie je 3D-geprinte delen, printers aan het werk en de nabewerking in volle gang. Dit kan soms best overweldigend zijn waardoor je een hoop informatie niet meekrijgt. Met de virtuele tour wordt er veel meer getrechterd door Eric. Hij bepaalt het beeld waar je naar kijkt en zorgt ervoor dat alles in een logische volgorde voorbij komt. Omdat je vooraf je interesses en wensen kenbaar kunt maken, kan hij daar op sturen. Een op maat gemaakte tour, speciaal voor jou!

Omdat we met een klein groepje werken, iedereen vanuit zijn eigen huis, is er een stuk meer rust. En je kunt zo al je vragen stellen en we kunnen langer stil staan bij onderwerpen waar je meer over wilt weten.

Reacties

De deelnemers tot nu toe kwamen bijvoorbeeld uit de orthopedie, medische wereld, van engineersbureaus, grote machinebouwers maar ook particulieren namen deel. Stuk voor stuk positief met reacties van: ‘’Dus zo werkt dat printen!’’, ‘’1000 onderdelen tegelijk, hoe dan!’’ tot reacties als ‘’Er komt veel meer bij kijken dan ik dacht’’, ‘’Het is net Tetris!‘’, ‘’Je kan echt hele complexe dingen maken’’. En een hapering in het beeld of geluid drukt de pret niet.

Degenen die al met 3d-printen werken hebben nieuwe inspiratie en inzichten waarmee ze aan de slag kunnen. Want meer kennis van materialen en het proces geeft weer nieuwe ideeën. Degenen die voor het eerst kennismaken met het 3D-printen mogen een ontwerp sturen zodat we een sample voor ze kunnen printen. Daarmee hebben ze dan het plaatje compleet, de kennis maar ook de look en feel van een 3D-geprint product.

Jij ook?

Ook meedoen? Je kunt hier (link) een tijdslot kiezen voor het moment dat het jou het beste uitkomt.

Alles wat je nodig hebt is een webcam en microfoon en een klein uurtje tijd. Wat het je oplevert? Duh..