PA11-serie – De toekomst van 3D-printen

Parts on Demand PA11 Powered By Nature

Het zinvolle alternatief

Altijd op zoek naar een stapje beter, duurzamer, nooit stilzitten. Zo kwamen we tijdens onze zoektocht naar een milieuvriendelijker materiaal op het pad van PA11. Powered by Nature want niet afkomstig van op aardolie gebaseerde grondstoffen maar van hernieuwbare bron: de castorboon.

Op AM for Production laten we het publiek kennismaken met dit materiaal, dat bekend staat om zijn uitstekende mechanische eigenschappen, waaronder hoge sterkte, taaiheid en slagvastheid. Maar jij mag het nu al weten.

“Ik ben blij dat we een stap kunnen maken richting duurzame materialen! En door de hoge detailweergave zien PA11 onderdelen er ook nog strakker uit”, zegt onze engineer Anne van den Dool. Ze werkt nu meer dan een half jaar met PA11 en is maar wat blij met de prestaties.

Beter

PA11 kan worden toegepast voor functionele onderdelen in gebieden waar er hoge eisen worden gesteld aan het materiaal. Bij de breuktesten komt PA11 zelfs nog vele malen beter uit de bus dan het PA12, dat tot voor kort de standaard was. Ideaal voor lucht- en ruimtevaart, automotive en de medische industrie. Bovendien is het biocompatibel bij specifieke gebruikscondities en gecertificeerd voor contact met levensmiddelen volgens EC1935/2004.

Een exclusive

Een Parts On Demand exclusive is het PA11GF Black. In eigen huis ontwikkeld om onderdelen voor de industrie aan zelfs nog hogere eisen te laten voldoen. Zeer slijtvast, supersterk en een hoge trekmodulus, om maar een paar eigenschappen te noemen. Het PA11GF Black poeder geeft onderdelen die door en door zwart gekleurd zijn. Met de nabewerking shotpeening is de oppervlaktekleur een diepe antraciet. Onderwerpen we je parts daarna nog aan ons premium-vapor-polishing-proces dan krijg je diepzwarte glanzende onderdelen, ongeëvenaard in de industrie. Met een hogere trekmodulus biedt het een stijver materiaal dat minder snel vervormt onder spanning.

Als je het met eigen ogen wilt zien, bezoek je ons op AM for Production, of neem je contact op. We snappen dat je nieuwsgierig bent.