Parts on Demand en BASF Forward AM: Powered by Nature

Parts on Demand x BASF Forward AM: Powered by Nature

Parts on Demand en BASF Forward AM werken samen aan cutting-edge 3D-geprinte onderdelen, Powered by Nature.

Utrecht, 10 maart 2023 – Parts on Demand kondigt een samenwerking aan met BASF Forward AM, een toonaangevende speler op het gebied van 3D-print materialen. De twee bedrijven werken nauw samen in het maken van onderdelen met BASF Forward AM’s bio-based Ultrasint® PA11 materiaal. Dat materiaal biedt betere mechanische eigenschappen en detailweergave dan traditionele 3D-print materialen.

Het Ultrasint® PA11 materiaal wordt gewonnen uit hernieuwbare bron. Daardoor is het een duurzamer alternatief voor klanten. Naast de ecologische voordelen, maken de superieure mechanische eigenschappen het ideaal voor een breed scala aan industriële toepassingen.

“Bij Parts on Demand zoeken we altijd de grenzen van 3D-printen te verleggen”, zegt Neil van Es, CEO van Parts on Demand. “Door onze samenwerking met BASF Forward AM kunnen we klanten cutting-edge onderdelen leveren die ook nog eens beter zijn voor het milieu.”

Als onderdeel van de samenwerking prduceert Parts on Demand onderdelen in het Ultrasint® PA11 materiaal in de state-of-the-art fabriek in Utrecht. Het team van experts heeft nauw samengewerkt met BASF Forward AM om het print process te optimaliseren en ervoor te zorgen dat klanten de best mogelijke kwaliteit onderdelen krijgen.

“We zijn verheugd om samen met Parts on Demand nieuwe, duurzame materialen voor industrieel 3D-printen te ontwikkelen,” zegt Anke Johannes, Sales Director bij BASF Forward AM. “ Onze samenwerking combineert het beste van twee werelden – de expertise en ervaring van Parts on Demand met onze high-end materialen. We kijken er naar uit op deze manier nóg meer innovatieve oplossingen in de markt te zetten.”

Onderdelen 3D-geprint in het bio-based Ultrasint® PA11 materiaal zijn nu te bestellen via de Parts on Demand website. Meer weten over dit baanbrekende materiaal? Ga dan naar partsoddev.wpengine.com/en of neem contact op.