Yumen Bionics maakt dromen waar

Yumen Bionics maakt dromen waar

Samen worden dromen nóg mooier

De mensen van Yumen Bionics willen dromen werkelijkheid maken. Ze maken exoskeletten waarmee de armbewegingen van personen met de ziekte van Duchenne worden ondersteund. Zo dat ze die armen weer kunnen gebruiken. Soms voor wat ze het liefste doen, maar altijd ‘gewoon’ weer bewegen. De euforie van iemand die de werking van die exoskeletten ervaart is bijzonder om te zien.

Ze ontwerpen die exoskeletten heel erg flexibel. Zo kan de constructie makkelijk worden aangepast aan de persoon en diens wensen, én aan de nieuwste inzichten. En daarom zijn wel zo’n zestig (!) componenten vervaardigd met de 3D-printtechniek. Hebben ze vandaag een ander onderdeel bedacht, dan hebben ze dat het liefst ook morgen in huis.

Omdat wij hun doel een warm hart toedragen, en daar graag een steentje aan bij willen dragen, zijn we een bijzondere samenwerking met ze aangegaan. In die samenwerking sluiten onze doelstellingen naadloos op elkaar aan. Want net als wij kijken ze naar wat het beste resultaat oplevert. Denken ze mee met de gebruiker. En willen ze snel kunnen inspringen op een verander(en)d ontwerp.

Zij omarmen, net als wij, het idee dat de focus volledig op het resultaat moet liggen. Daarom werken we belangeloos mee aan de ontwikkeling van hun prototypes. In meedenken, in productieruimte, in componenten. Zodat zij ons doel kunnen halen. Want samen kom je verder. Samen maken we dromen werkelijkheid.

En hoe dat zit met die naam, Yumen? ‘Yume’ is Japans voor ‘droom’. En ze willen dromen waarmaken. Daarom: Yumen Bionics.