Video: Rent-All en on-demand productie van Led-Tubes

Rent-All en ond-demand productie van LED-tubes

Zoals bijvoorbeeld Rent-All uit Bemmel. Zij verhuren licht-, audio- en videoapparatuur voor evenementen. Voor onderhoud en de assemblage van apparatuur is er behoefte aan kunststof onderdelen. Ook voor series tot 300 stuks per week.

Rent-All kiest voor Parts On Demand en 3D-printen door een aantal doorslaggevende voordelen:

1. Flexibele productie

Bij 3D printen hoef je geen dure investeringen te doen in matrijzen. Dat maakt het eenvoudig om snel tussen verschillende ontwerpen te schakelen. Of kleine wijzigingen door te voeren. Ontbreekt of mist er wat in je onderdeel? Geen probleem. Je past het gewoon aan. Want er kan altijd wel wat beter, maar dure investeringen in een matrijs houden dat vaak tegen. Bij 3D-printen is dat geen issue. Makkelijk toch?

2. Grenzeloze mogelijkheden

Bij 3D-printen beginnen we vanaf nul. We bouwen een product laagje voor laagje op. Daarmee ontwijken we de beperkingen van matrijzen of conventioneel verspanen. Hebben we meer ontwerpvrijheid. Daardoor kunnen we producten slimmer én beter maken. En dat komt ook jouw product ten goede.

3. Productie ‘on-demand’

De productie van de Led-Tubes is erg afhankelijk van de vraag. Omdat de vraag niet makkelijk te voorspellen is, zijn op verschillende momenten andere aantallen onderdelen nodig. 3D-printen biedt die flexibiliteit in afname. Zodra Rent-All nieuwe onderdelen nodig heeft, worden ze ‘on-demand’ geproduceerd. Dit scheelt ook weer ruimte in het magazijn. Wel zo handig.

4. Nét wat je nodig hebt

3D-printen is niet het enige wat we doen. Zo beschikken we over talloze voor- en nabehandelingen om je onderdelen nóg beter bij je toepassing te laten aansluiten. Zo hebben we deze serie onderdelen voor Rent-All zwart geïmpregneerd. Zo valt het niet op in de lichtinstallaties die ze verhuren. Ook de levensduur van het onderdeel wordt verlengt, en worden vuil- en vochtopname tot een minimum beperkt. Wilde je nog meer?

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden van 3D-printen voor serieproductie? Neem contact op met een van onze experts via 085 4444 200 of e-mail info@partsoddev.wpengine.com/en/!