Versnel je productie door 3D-geprinte tools

Versnel je productie door 3D-geprinte tools

Conventionele productie methoden zijn in deze gevallen geen optie: er zijn ingewikkelde processen nodig, en de lead-time wordt vaak gemeten in weken of maanden.

Door onze kennis in productontwikkeling en 3D-printen zijn we in staat om snel en kosteneffectief zulke gereedschappen te produceren. Vaak zijn we in staat om binnen enkele uren een knelpunt in jouw proces om te vormen in een handig gereedschap. Dat je ooit zonder gekund hebt!

Recent maakten we zo voor Mobipers een afvul trechter. Mobipers verwerkt fruit tot sap. Dagelijks worden appels, peren en zachtfruit door de installatie verwerkt tot natuurtroebel sap.

Dit sap wordt verpakt door het ‘bag-in-box’ principe. Een plastic zak met kraantje wordt gevuld met sap. Deze zak wordt vervolgens in een doos verpakt. Hierdoor ontstaat een ‘saptap’.

Omdat Mobipers steeds meer te maken heeft met klantspecifieke verpakkingen, was behoefte aan een afvul-trechter voor een doos met afwijkende maat. Met deze uitgangspunten in het achterhoofd ontwikkelde we een nieuw type trechter. Bij deze trechter kan de lucht beter ontsnappen, waardoor zakken sneller in de doos glijden. Want een klein beetje tijdswinst per bag-in-box is bij de honderden dozen die Mobipers verwerkt toch een hele hoop. Makkelijk verdiend, toch?

Sparren over hoe we jouw productie kunnen versnellen? Bel een expert op 085 4444 200 of nodig ons een keer uit om jouw proces onder de loep te nemen!