Verbeter de kwaliteit van je 3D-prints met het juiste bestandtype.

STEP. vs STL. - wat is het verschil?

Je hebt je ontwerp af en nu wil je het opslaan in een formaat dat geschikt is voor 3D-printen. Maar welk type moet je kiezen? STL, OBJ, STEP, IGES, … de keuze die je maakt kan veel invloed hebben op de kwaliteit van je onderdelen.

Bij Parts on Demand hebben we gemerkt dat het gebruik van STEP-bestanden de beste resultaten oplevert wat betreft nauwkeurigheid en kwaliteit. Daarom willen we je aanmoedigen om, indien mogelijk, je 3D-modellen in dit bestandsformaat aan te leveren.

Waarom werken we graag met STEP-bestanden? Het antwoord is simpel: STEP (Standard for the Exchange of Product model data) is een universeel bestandsformaat dat ondersteund wordt door de meeste CAD-software en een hoog niveau van precisie biedt. Dit helpt ons om ervoor te zorgen dat jouw 3D-ontwerpen feilloos worden omgezet naar fysieke objecten.

De meeste CAD-software, zoals SolidWorks, Inventor of Rhinoceros, biedt de mogelijkheid om te exporteren als STEP-bestand. Mocht je andere software gebruiken, controleer dan de exportmogelijkheden om te zien of je ook STEP kunt selecteren. Als het om wat voor reden dan ook niet lukt, kun je er ook voor kiezen om je bestanden aan te leveren als STL, maar zorg er dan wel voor dat je een hoge resolutie gebruikt.

Mocht je vragen hebben over het exporteren van je 3D-modellen, laat het ons gerust weten. We staan klaar om je te helpen!