Taak: Blije klanten

Meet: Chantalle

In ieder ander bedrijf heet ze office manager of vliegende keep. Hier heet ze Customer Happiness Specialist. Maar eigenlijk kan je geen naam geven aan de rol die ze vervult. En wil vervullen, want ze vindt het super leuk en wordt steeds allrounder.

“Mijn eerste kennismaking met 3D-printen was een kerstcadeau voor mijn zoon, die kreeg een kleine 3D-printer onder de boom.” Lacht ze. Een happiness manager die veel lacht, dat zit wel snor. “Ik ben nog maar net begonnen, maar heb het al erg naar mijn zin. Ik was een beetje aan het rondkijken op LinkedIn en kwam toen eigenlijk per ongeluk de vacature van Parts on Demand tegen. Die klonk zo leuk dat ik een berichtje stuurde. Toen Neil me uitnodigde voor een kop koffie, was er eigenlijk al heel snel een klik. Ik vond het nog wel een stap om mijn vorige baan op te zeggen, maar ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb!”

Haar rol is een redelijk vrije. “Iedereen heeft hier dan wel een bepaalde functie, maar we helpen elkaar allemaal. Het is een echt team, iedereen staat voor elkaar klaar en je kunt alles vragen, er is geen hiërarchie en dat is heel leuk. Ik ben op 1 februari begonnen maar heb in januari al kennisgemaakt tijdens een teambuilding met LEGO serious play. Dat was gelijk een mooie manier om te zien wat iedereen doet en hoe ze in het bedrijf staan. Het was mij toen ook gelijk duidelijk dat dit een hele goede stap was, het is hier echt een familie, kun je wel zeggen.”

In het diepe

“Toen ik hier begon wist ik eigenlijk helemaal niets van de mogelijkheden van 3D-printen of hoe het proces gaat, anders dan de printer van mijn zoon, die met zo’n draadje print, een FDM-printer weet ik nu.” Ze verbaast zichzelf als ze zich realiseert hoeveel ze in een korte tijd al heeft geleerd. “Jelle heeft me het hele proces laten zien en het is echt heel verrassend wat er allemaal wel kan! Ik leer iedere dag nieuwe dingen, dat is best intensief maar tegelijkertijd krijg ik er enorme energie van.” Dat is ook wel te merken aan haar bruisende manier van praten.

“Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk klanten te helpen en ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden worden opgepakt. Dat doen we allemaal samen, en het is heel mooi om in zo’n korte tijd al te zien hoe ongelofelijk veel werk er iedere dag wordt verzet. We krijgen heel veel aanvragen, en moeten hard werken om iedereen te beantwoorden. En soms vind je echt pareltje tussen de aanvragen. We doen natuurlijk veel voor de industrie, maar zo nu en dan zijn er ook creatieve aanvragen en ik hou van die creativiteit die je in beide soorten aanvragen voorbij ziet komen. Zo zag ik laatst een aanvraag binnenkomen voor een mal met domtorentjes waar chocolade torentjes in zouden worden gegoten. ‘Dombons’ noemde de opdrachtgever het. Echt heel leuk om te doen!”

Vliegende keep

Ze pakt alle voorkomende werkzaamheden op en vindt ook het organiseren van events heel leuk. “Ik ben nu bezig met de volgende Behind The Scenes en een beurs die we dit voorjaar gaan doen. De echte verkoop vind ik ook heel leuk, maar ik wil daarvoor eerst alles goed in de vingers hebben en precies weten waar ik het over heb. We hebben sowieso alle capaciteit nodig die we kunnen krijgen, dus wie weet wat er nog op mijn bordje komt. Ik streef er in ieder geval naar dat we alle aanvragen zo snel mogelijk oppikken. Dat is nog best een uitdaging aan het worden, het bedrijf groeit enorm hard.”

“Ik ben ook in mijn vrije tijd altijd al graag creatief bezig. Ik heb een eigen bedrijfje waarin ik producten op maat maak, van borduren tot bedrukken. En dan vooral het borduren van kraamcadeautjes. Verder loop ik graag hard en ben ik nu aan het trainen voor de halve marathon van Wenen!” Chantalle van Bentum heet ze. Ze heeft twee zoons, een man en hond Lasko. “Mijn man wilde geen hond en de rest van het gezin wel. Op vakantie in Tsjechië grapte hij dat áls er ooit een hond kwam, die Lasko moest heten, de naam van een Tsjechisch pilsje. Tja, en toen zag ik de opening om het verder door te zetten. Het had nog wel wat voeten in aarde, maar het is gelukt!” Ze vertelt lachend over de presentaties van zoonlief, de hond van de buren uitlaten en hoe manlief uiteindelijk overstag ging.

Eerste wapenfeit

We vragen haar collega’s wat haar eerste wapenfeit is, behalve de ‘Dombon’. En wat blijkt: ze heeft nóg meer familiegevoel ingebracht. “Ik vroeg Neil of we ook iets met verjaardagen deden, maar dat vonden ze maar een beetje gek, geloof ik. Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en het maar gewoon geregeld. Toevallig was Neil de eerste die jarig was en die hebben we gelijk verrast met een teckelpakket, met allemaal kleine teckelcadeautjes.” Want wat nog niet veel mensen weten: Neil heeft een teckelpup. Gustav, roepnaam Guus.