Serieproductie door 3D-printen: doe jij het al?

Serieproductie door 3D-printen

Oh, je wist niet dat je met 3D-printen ook uitstekend series onderdelen voor eindgebruik kan produceren? Ok, ook wij gebruiken onze machines nog wel eens om een prototype te maken. Maar 3D-printen is voor ons – en een steeds groter deel van onze klanten – een manier om extreem flexibel, snel en met ongekende ontwerp-vrijheid tot enkele duizenden onderdelen te produceren. Wij noemen het ‘de fabriek van de toekomst’.

Niet zomaar 3D-printen, maar industriële productie

Industriële productie door 3D-printen wordt ook wel ‘Additive Manufacturing’ genoemd. Anders dan de printers die je doorgaans in de media voorbij ziet komen, hebben wij een machinepark met high-end machines. Daardoor zijn we in staat jouw onderdelen binnen de hoogste kwaliteitsnormen te produceren. Beschikken we over de capaciteit om series tot enkele duizenden onderdelen te produceren. Door dat eigen machinepark én onze kennis en kunde in ontwerp- en engineering kennen we de do’s en don’ts. Hebben we ons alle trucjes eigen gemaakt. Hoef jij daar geen tijd meer in te steken.

De grootste fout die je kunt maken?

3D-printen als productietechniek kent talloze mogelijkheden. Complexiteit, het integreren van functionaliteit of onderdelen geassembleerd produceren. Aspecten die met geen enkele conventionele productiemethode te maken zijn. De grootste fout die je kunt maken is daarom klakkeloos je oude onderdeel direct in serie te willen 3D-printen. Dan ga je voorbij aan de aspecten die jouw onderdelen zoveel beter kunnen maken.

Daag ons uit om mee te denken over de functie en productie van jouw product, voordat je tot productie over gaat. Voor een goed ontwerp is er nooit een first-time-right oplossing. Meestal zijn een aantal iteraties en prototypes nodig. Maar die moeite loont: heb jij een product dat innovatiever en slimmer is!

Materialen maken het verschil

Je wil natuurlijk dat je onderdelen zo lang mogelijk meegaan. Daarom houden we in het ontwerp proces rekening met de functie van jouw onderdelen. Maar nog belangrijker: door ons brede materiaalaanbod kunnen we juist dát materiaal kiezen waar jouw toepassing om vraagt.

Flexibel geleverd

Liever geen voorraad in je magazijn? Parts On Demand levert natuurlijk ‘on demand’: vertel ons wanneer je jouw onderdelen gaat installeren, en wij zorgen dat je ze precies op tijd binnen hebt. Niet eerder, niet later. Ook als het gaat om honderden onderdelen. Zoals het hoort.

Meer weten over het uitbesteden van je productie?

Neem contact op met een van onze experts. Zij kunnen je helpen de mogelijkheden van 3D-printen in jouw productieproces te ontdekken. Daarnaast komen ze met slimme oplossingen voor je problemen. Daarom kies je voor Parts On Demand. Bel ons op 085 4444 200: we verwachtten je telefoontje!

]]>