Schaalmodellen voor de Machinebouw

Schaalmodellen voor de machinebouw

Als u machines bouwt, is het vaak lastig uw product mee te nemen naar de klant. Flyers laten vaak details in het ongewisse. Schaalmodellen, mock-ups en maquettes 3D-printen kan daarom uitkomst bieden.

Zo produceerden wij voor Silca Traffic Systems Europe een serie schaalmodellen van hun ‘Quickcube’ rijbaanverlichting. Deze cubes worden bijvoorbeeld tijdens werkwerkzaamheden t.b.v. tijdelijke verlichting langs de snelweg geplaatst. Ze zijn voorzien van een telescopische mast en een eigen accu-voorziening waardoor ze geheel zelfstandig toepasbaar en CO2 neutraal zijn.

Vanuit de originele productietekeningen waren we in staat om deze Quickcubes te schalen en te printen in wit Nylon door middel van SLS. Daarna werden ze voorzien van een grijs-metallic lak.

De voordelen van schaalmodellen voor u als machinebouwer?

Tastbaar en ‘echt’

Schaalmodellen ondersteunen het verkoopproces, plaatsen uw product in perspectief en zijn een waardevolle tool bij de ontwikkeling

Geen meerwerk van uw kant

Onze 3D-Prints kunnen veelal geproduceerd worden uit uw productie bestanden. Uw R&D afdeling of 3D tekenaar heeft altijd wel een bestand waar wij direct mee uit de voeten kunnen.

Kwaliteit voor een eerlijke prijs

Door optimaal gebruik van 3D-printen besparen we veel kosten ten opzichte van traditionele modelbouw. Veelal zijn leveringen binnen 1 week mogelijk.

Meer weten of uw eigen machine op schaal laten 3D-printen? Neem contact met ons op via info@partsoddev.wpengine.com/en/, bel ons op 085 4444 200 of spreek een keer met ons af!