Schaalmodellen: 6 tips voor succesvol 3D-printen

Verschalen van de domtoren

We hebben bij Parts on Demand gemerkt dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in het laten maken van gedetailleerde schaalmodellen, of het nu gaat om architectuur, productontwerp of marketingmaterialen. En we zijn er helemaal klaar voor om jullie te helpen om die visie tot leven te brengen! Maar er zijn een paar belangrijke punten waar we jullie aandacht op willen vestigen voordat we van start gaan.

  1. Schaal zorgvuldig: Neem de tijd om het model te schalen voordat je het naar ons stuurt. Aangezien we printen op basis van het aangeleverde model, is het essentieel dat de schaal juist is om fouten of vervormingen te voorkomen.
  2. Denk aan de details: Houd er rekening mee dat de kleinste details die we kunnen printen een grootte hebben van minimaal 0,8 mm. Voor losstaande wanden raden we aan een minimale wanddikte van 1,5mm aan te houden. Pas je ontwerp aan om ervoor te zorgen dat alle gewenste details binnen deze limiet vallen.
  3. Kies het juiste bestandsformaat: Lever het 3D-bestand aan in het STEP-bestandsformaat, waarbij alle onderdelen van je ontwerp zijn samengevoegd tot één geheel. Dit zorgt ervoor dat we alle details correct kunnen printen.
  4. Kies de juiste afwerking: We bieden verschillende 3D-printmaterialen en nabehandelingen aan, afhankelijk van het beoogde gebruik. Zorg ervoor dat je de afwerking kiest die past bij jouw behoeften en vereisten.
  5. Raadpleeg ons team: Als je twijfels hebt over het ontwerp, de schaal of andere aspecten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om je te adviseren en te helpen bij het bereiken van het beste resultaat.
  6. Inspireer anderen: Deel je ervaringen en resultaten met ons! Tag ons in jouw berichten en deel jouw indrukwekkende 3D-geprinte schaalmodellen. Samen kunnen we anderen inspireren en laten zien wat er mogelijk is met 3D-printen.

We hopen dat deze tips je helpen om het meeste uit jouw 3D-geprinte schaalmodellen te halen! Als je nog vragen hebt, staan wij altijd klaar om je verder te helpen. Happy printing! 🖨️✨