Ron opent nieuwe deuren

Ron opent nieuwe deuren

​Parts on Demand heeft een nieuwe aanwinst: Ron Verleun. Een ondernemende pionier met bakken ervaring in de wereld van industriële automatisering, machinebouw en sales, en die ervan houdt om samen met klanten door te pakken. Of, zoals ie zelf zegt: “Echt begrijpen wat de klant nodig heeft, dat vind ik belangrijk”. Voor wie hem nog niet ontmoet heeft: daar komt vast snel verandering in. Maar hier alvast een eerste introductie.

Nieuwe deuren

Die nieuwe deuren, dat wil onder meer – dus niet beperkt tot – zeggen dat hij de ontwikkeling van nieuwe diensten, nieuwe markten en nieuwe toepassingen op zijn takenlijst heeft. “In de gesprekken met Neil zagen we allebei heel veel kansen waar ik graag mijn tanden in zet. Ik wil daarbij vooral veel out-of-the-box bezig zijn. 3D-printen in de breedste zin des woord verdient veel meer aandacht dan het nu krijgt. En het kan voor steeds meer toepassingen de betere oplossing zijn. Dus gaan we op zoek voor én met de klant naar nieuwe toepassingen en technieken.”

Zijn carrière begon met een opleiding tot chemisch analist, gevolgd door een hts-opleiding in de procestechniek. “Ik overwoog nog een vervolgopleiding te doen, maar ik had ook net verkering, dus toen verschoven de prioriteiten”, lacht hij. Ron ging aan het werk, bij bedrijven in de machinebouw en bulk-industrieën, waar hij al snel ook gevraagd werd om mee te denken over de verkoop en export van machines. Hij deed bij verschillende bedrijven ervaring op, waaronder een aantal waarbij hij betrokken werd bij grote projecten in Oost-Europa en vooral in Rusland. “Ik heb in die tijd veel geleerd over cultuur en echt mijn interpersoonlijke vaardigheden ontwikkeld.” Ook had hij samen met een compagnon vijf jaar een bedrijf. “Dat was ook een goede leerschool”, grinnikt hij.

De match

Afgelopen voorjaar bracht iemand uit het gezamenlijke netwerk Ron en Parts on Demand bij elkaar. “We gingen niet over één nacht ijs”, vertelt Ron. “Neil had duidelijke ideeën, en ik ook. En beiden beslist niet voor de korte termijn. Dus toen we na een paar intensieve en pittige gesprekken echt wel een duidelijk match hadden gevonden, hebben we de deal gemaakt. Bij Parts on Demand is er ruimte om te ondernemen, om samen te werken en te groeien. Teamwerk is een topprioriteit, want je hebt elkaar echt nodig, zeker als je al die ideeën succesvol wil maken.” De techniek van het 3D-printen was nog nieuw voor Ron, maar in de eerste weken heeft hij zijn kennis van SLS-printen al flink bijgespijkerd.

Buiten het werk

Die verkering, dat liep goed af. Hij is ondertussen al bijna 35 jaar gelukkig getrouwd. Samen met zijn vrouw en gezin woont hij al jaren in Waddinxveen. Ron is een echt familiemens en werkt in het weekend graag aan talloze hobby projecten in en om het huis. “Ik houd van lezen en fotografie, daarnaast ben ik penningmeester bij een branche organisatie. En als de beentjes omhoog mogen, het liefst na een dagje cultuursnuiven of wandelen in de natuur, dan sla ik een goed glas port niet af!”