R&D Nieuws: Premium Vapor Polishing

R&D Nieuws: Premium Vapor Polishing

We zien je denken: ??! Premium Vapor Polishing – we claimen de afkorting PVP gelijk maar – is een oppervlaktebewerking speciaal voor de voedselverwerkende industrie en de machinebouw. Daar is nu eenmaal regelmatig behoefte aan oppervlakken die helemaal gesloten zijn, geen vuil opnemen en makkelijk schoon te houden zijn.

Natuurlijk kon dat al met 3D-printen, alleen kostte het nog best wat moeite. Veeleisende nabewerkingen – zoals shotpeenen – en coatings zorgden al voor een glad resultaat. Maar onze helden droomden van een betere manier!

En die betere manier hebben we achter de schermen uitgewerkt in ons laatste R&D- project: PVP – Premium Vapor Polishing.

Met een voedselveilig oplosmiddel lossen we een heel dun laagje van het oppervlak op. Daardoor ontstaat een glad, glanzend en gesloten oppervlak. Dat neemt dus geen vuil meer op en is makkelijk schoon te maken. Door dit proces verdicht het oppervlak en wordt het sterker dan een onbehandeld oppervalk. CIP-proof! Speciaal voor de voedselindustrie.

We zijn druk bezig met het bouwen van een machine voor dit proces. Daardoor is de nabewerking straks consistent en ook geschikt voor grote series onderdelen. Zoals je van ons gewend bent.