Productie met 3D-printen: maak wat je écht nodig hebt

Productie met 3D printen - Wat je echt nodig hebt

Wist je dat je 3D-printen kunt gebruiken voor het produceren van series? Zo maak je snel oplagen tot enkele duizenden stuks. En dat mét ongelofelijke flexibiliteit en zónder tooling of hoge opstartkosten! Om precies dat te maken wat je nodig hebt, denken we voor de productie van zo’n serie graag met je mee.

En dat is waarom je vanaf nu voor Parts On Demand kiest: wij denken met je mee, passen alle tips en trucs uit onze kokers toe en gaan nét even verder.

Zo grijpen we vaak terug naar de use-case van een product. Zijn er mogelijkheden om assemblagestappen over te slaan, bijvoorbeeld door producten gemonteerd te printen? Heeft het product baat bij bijzondere constructiemogelijkheden? Kunnen we gewicht besparen door overbodig materiaal gewoon weg te laten?

De onderstaande montagebeugel is een mooi voorbeeld van hoe gewicht bespaard kan worden door 3D-printen. Het origineel van deze beugel wordt gefreesd uit aluminium. Een tijdrovend en duur proces waarbij veel materiaal verloren gaat.

In plaats van gewichtsbesparing door alleen een lichter materiaal toe te passen, werd de beugel ook geoptimaliseerd voor de belasting die het tijdens gebruik ondervind. Zo wordt er eigenlijk alleen materiaal geplaatst waar de krachten ook daadwerkelijk lopen. Zo maken we precies waar jouw toepassing écht om vraagt. Niet meer, niet minder. Slim toch?