Polijsten en slijpen: nóg gladdere onderdelen!

Polijsten en slijpen - Nog gladdere onderdelen

Een gladder oppervlak bied in veel industrieën voordelen. In de food-sector maakt het onderdelen een stuk hygiënischer. In de industrie zorgt het ervoor dat er minder vuil en olie in onderdelen trekt. Voor consumentenproducten maakt het dat onderdelen ook nog meer als zichtdelen kunnen worden toegepast.

Hoe gaat het in zijn werk? Standaard stralen we je producten als ze uit de printer komen. Bij het fijn-slijpen worden 3D-geprinte onderdelen in een machine met slijp-stenen geplaatst. De mix van onderdelen en stenen wordt in beweging gebracht. Hierdoor schuren de stenen het oppervlak van je onderdelen glad. Door verschillende type stenen te gebruiken, kunnen verschillende niveaus van ‘gladheid’ worden behaald.

Waar moet je rekening mee houden?

De naam ‘fijn-slijpen’ zegt het eigenlijk al: het gaat hier om een proces dat een klein beetje materiaal weg haalt. Dat komt ten goede aan de ‘look-and-feel’ van je product. Vraagt je toepassing echter om kleine toleranties en wil je gebruik maken van deze stap, dan dien je daar in je ontwerp wel rekening mee te houden.

Om diezelfde reden zijn dunne wanden een risico. Door het slijpen bestaat de kans dat deze doorbreken of wegslijten.

Een sample bestellen, vragen over fijn-slijpen en jouw onderdeel of toepassen op je volgende product? Neem contact op met een van onze experts! Je kunt ze mailen op info@partsoddev.wpengine.com/en/ of bellen op 085 4444 200.