PoD naar de KunstRAI

Kunst RAI

We hebben je een paar weken geleden een cadeautje gestuurd: gratis toegang tot de KunstRAI. Natuurlijk gingen we zelf ook kijken, dus als je niet in de gelegenheid was is hier een korte impressie.

De KunstRAI is de langstlopende kunstbeurs ter wereld. En ieder jaar nodigt de KunstRAI een stad, streek of land uit om hun kunst en cultuur te presenteren. En dit jaar waren er zes galerieën uit verschillende steden uit Japan die op het ‘Focus Japan’ plein hun collectie toonden. De officiële opening van de KunstRAI werd door de Japanse Ambassadeur gedaan.

Maar tussen alle kunst uit het oosten, vond je ook genoeg Hollands glorie. Met zoveel kunst van zowel artiesten als meer dan tachtig galerieën met moderne en hedendaagse kunst is er voor ieder wat wils. De reden van ons cadeautje, het kunstwerk van Gerard Caris, sprong net als zijn andere werken, in het oog door het driedimensionale aspect. De combinatie van geometrie en lichtinval geeft het iets ongrijpbaars. Foto’s doen het werk daarom teniet. Je moet zijn werk in het echt ervaren.

Zoals je in ons cadeaubericht kon lezen, hadden we een bijzondere reden voor dit cadeau: het werk Reliefstructure 11V1 van Gerard Caris. We hebben een substantiële bijdrage geleverd bij het realiseren van de 1e replica. En daarmee een basis gelegd voor het produceren van een reeks aan kunstwerken.

Dhr. Caris was zelf 2 dagen op de RAI aanwezig en gaf aan zeer tevreden te zijn met het werk. En met deze eerste samenwerking – en de goedkeuring van Gerard – is het startsein gegeven voor nog meer kunst, wetenschap en techniek samengevoegd in 3D-kunstwerken.