PA12 Blue MD

Door-en-door voedselveilig en detecteerbaar

PA12 Blue MD voor door-en-door, voedselveilige en detecteerbare onderdelen

De evolutie van voedselveilige machinedelen.
Ontgrendel de ontwerp vrijheid van 3D-printen met PA12MD; het slimmere alternatief, maak jouw grippers lichter, sneller én veiliger

 

Een basis in PA12 – bewezen betrouwbaar

PA12 Blue MD is niet zomaar een materiaal; het is gebaseerd op PA12 Carbon Reduced. Als  materiaal geroemd om zijn stabiele en duurzame onderdelen, erft PA12 Blue MD deze eigenschappen en bouwt hierop voort. Een bewezen trackrecord in 3D-geprinte serieproductie maakt deze variant niet alleen betrouwbaar, maar ook een industriële standaard.

PA12 Blue MD is metaal en X-ray detecteerbaar

 

Metaal en X-ray detecteerbaar

PA12 Blue MD is veelzijdig. Zijn certificeringen, kenmerkende industrie-blauwe tint en uitzonderlijke detecteerbaarheid maken het dé keuze voor de voedsel-verpakkende en -verwerkende industrie. Maar dat is nog niet alles. Ook medische toepassingen, waar detecteerbaarheid van groot belang is, vindt in PA12 Blue MD een bondgenoot.

Door-en-door blauw

 

Altijd blauw – van binnen en buiten!

Uitstraling doet ertoe. Met PA12 Blue MD zit de schoonheid niet alleen aan de buitenkant, maar straalt van binnenuit. In tegenstelling tot andere geïmpregneerde onderdelen zijn deze onderdelen door-en-door blauw.

 

EC1935/2004 certificering – Europa’s garantie van veiligheid

PA12 Blue MD is ook gecertificeerd volgens EC1935/2004 – een belangrijke Europese norm over materialen die bedoeld zijn om in contact te komen met voedsel. Deze regulering garandeert dat dergelijke materialen hun bestanddelen niet in hoeveelheden overdragen die de menselijke gezondheid in gevaar kunnen brengen of een verandering in de samenstelling van het voedsel teweeg kunnen brengen. Met deze certificering bewijst PA12 Blue MD de uitgelezen keuze te zijn voor voedselcontact toepassingen in heel Europa.

 

FDA certificering – Veilig over de grens

Maar we beperken ons niet tot slechts één continent. De U.S. Food and Drug Administration (FDA) staat wereldwijd bekend om zijn strenge normen als het gaat om voedselcontactmaterialen. PA12 Blue MD is er trots op FDA-gecertificeerd te zijn, wat garandeert dat het in lijn ligt met internationale veiligheidsnormen. Als je kiest voor PA12 Blue MD voor uw voedseltoepassingen, weet dan dat je kiest voor een materiaal dat rigoureuze controle doorstaat en dit met vlag en wimpel doet.

 

Samen onderstrepen deze certificeringen onze toewijding aan kwaliteit en veiligheid. Het gaat niet alleen om het produceren van een materiaal dat er goed uitziet en goed presteert. Het gaat erom ervoor te zorgen dat elk onderdeel gemaakt met PA12 Blue MD voldoet aan wereldwijde veiligheidsnormen, waardoor zowel fabrikanten als consumenten gemoedsrust wordt gegarandeerd.

Voedselveiligheid is niet slechts een norm – het is een belofte. Met PA12 Blue MD is die belofte in elk deeltje geëtst, waardoor het de eerste keuze is voor bedrijven die zowel kwaliteit als veiligheid prioriteren. Want aan het einde van de dag is het belangrijkste dat het materiaal dat ons voedsel raakt net zo ongerept is als het voedsel zelf.

Castor bean plant

Carbon reduced – elke dag een beetje groener

In het hart van PA12 Blue MD ligt een belofte – een belofte aan een groenere toekomst. Gemaakt van PA12 Carbon Reduced, zet het een belangrijke stap naar het minimaliseren van de milieu-impact.

Datasheet

Conditie Waarde Eenheid
Tensile modulus ISO 527 1800 ± 150 N/mm2
Tensile strength ISO 527 49 ± 3 N/mm2
Elongation at break ISO 527 10 ± 5 %
Vicat softening temperature ISO 306 B/50: 170 A/50: 180

Ben je nog niet overtuigd?

Misschien wordt 3D-printen nog niet zo lang voor productie gebruikt als draaien, frezen of spuitgieten. Heb je als engineer nog niet echt een ‘feel’ met geprinte onderdelen. Weet je niet hoe 3D-geprinte producten zich houden in jouw machines. En dat begrijpen we!

Dus: heb je een 3D-printtoepassing op het oog? Wil je gewoon eens een 3D-geprint onderdeel in je machine monteren om het te proberen? Een onderdeel laten maken om te kijken of het inderdaad heel blijft? Neem dan eens contact op met Neil voor een gratis sample. Rondje van de zaak!