Nieuw bij Parts on Demand: Veelkunner Anne

Nieuw bij Parts on Demand: Veelkunner Anne

Bij Parts on Demand houden we van Veelkunners! Dus is Anne de perfecte nieuwe collega.

En als je dan ook nog houdt van een uitdaging, én weet wat je wilt, dan zit het helemaal wel snor. Goed, Anne van den Dool dus. Ze ging na het Atheneum in Almere studeren in Delft. “Mooie projecten en goed voor mijn ambitie. En welke richting ik ga doen? Ach, dat zie ik nog wel.” Het werd Industrial Design. Ze haalde een Bachelor en een Master en deed vervolgens nog eventjes een aantal keuzevakken in een half jaar Engeland. “Australië was eigenlijk mijn eerste keuze, maar daar was te veel animo voor. Dus toen werd het Engeland.”

Van haar afstuderen val je ook niet in slaap, haha. Ze zocht een manier om de overblijvende tijk van ingezamelde matrassen te hergebruiken. Tja, maar overtuig de consument eens van hergebruik. Uiteindelijk heeft ze een voorstel gedaan zoals het gebruik als vulmateriaal in de bouw, maar ook in het gebruiken van klein slaapkamermeubilair. Komt het toch weer terug waar het vandaan komt.

Zijstap

Na haar afstuderen maakte ze nog even een zijstap. “Ik was op vakantie in Marokko, cultuursnuiven, toen ik werd benaderd door de universiteit of ik onderwijsassistent wilde worden. Ik heb dat een jaartje gedaan, gecombineerd met een technische design job. Waarbij ik een brillenproject uitwerkte. Stel je voor dat je bij een opticien het perfecte model bril uitzoekt en die precies op maat wordt geprint. Gewoon die gave bril die in één keer goed zit, zonder afstellen maar precies op maat.” Ofwel mass customization, ideaal werk voor een 3D-printer. Na het opzetten van een parametrisch systeem waarmee de scan van de opticien om wordt gezet in een productietekening, verlegde Anne de focus weer. Ze ging meer zorggericht brillen ontwerpen, voor unieke gezichten. Da’s pas dankbaar werk.

Uitdaging graag

Maar ja, zodra er routine insluipt dan wordt het tijd voor de volgende uitdaging. Alleen toen kwam er een virus om de hoek kijken. Een toegezegde uitdaging in coronatijd kon niet worden waargemaakt omdat de markt even niet meezat. Maar stilzitten? Dat is niets voor Anne. “LinkedIn schotelde mij een vacature voor bij Parts on Demand, precies passend bij mijn passie voor 3D-printen. Ik vind het tof om iets op de computer te tekenen en dat dan binnen korte tijd ook werkelijk in je handen te hebben. Dit is werkelijk WYSIWYG. En bij PoD vind ik een perfecte mix van vormgeven; technisch ontwerpen; klant adviseren, en functioneel ontwerpen. Lekker praktisch. Het is een sterk ontwikkelend bedrijf met een goede werksfeer. Ik voel me hier nu al prima thuis en hoop dat ik mee richting kan geven aan het specialiseren en de focus van het bedrijf.”

En buiten het werk? “Ik hou van reizen en cultuursnuiven, zoals ik al zei. En van muziek. En ook daar heb ik het 3D-ontwerpen ingezet. Ik ben een fanatieke saxofoonspeler en heb mijn eigen mondstukken ontworpen. Maar ook sporten vind ik heerlijk. Hardlopen en dan het liefst de halve marathon.”