Nabewerking: eenvoudig schroefdraad aanbrengen

Door middel van een extra stap in de nabewerking brengen we zogenaamde ‘inserts’ aan in uw modellen. Dit zijn messing inzetstukken voorzien van schroefdraad. Deze inserts worden door hitte in uw model gesmolten, waardoor ze zich permanent verbinden. Uw onderdelen stevig vastschroeven, of regelmatig in- en uit elkaar halen? Geen enkel probleem!

Praktisch

Om uw modellen van inzetstukken te kunnen voorzien, voorziet u uw tekening van een cilindrische uitsparing. De maten van deze uitsparingen zijn afhankelijk van de gewenste maat schroefdraad. Deze uitsparing heeft een minimum wanddikte nodig om kromtrekken bij het aanbrengen van de inserts te voorkomen. Tevens zorgt dit er voor dat de verbindingen maximaal belast kunnen worden.

Draad maat (metrisch) Inbouwdiepte Inbouwdiameter Minimumwanddikte
M3 4.8mm 4mm 1.5mm
M3.5 5.1mm 4.8mm 1.5mm
M4 8mm 5.6mm 1.8mm
M5 9.6mm 6.4mm 2mm
M6 12.9mm 8mm 2.2mm

Inserts kunnen worden toegepast in alle met FDM verwerkte thermoplastische kunststoffen, waaronder ABS+, PolyCarbonaat (PC), ASA , Nylon (PA 12) en Ultem.

Meer weten of in uw model laten plaatsen?

Vraag offerte aan via ons formulier en geef bij de opmerkingen aan dat uw model voorzien dient te worden van inserts. Uw onderdelen worden dan door ons voorzien van deze inzetstukken, en aan u klaar voor gebruik geleverd!

]]>