Max bleef plakken

Max bleef plakken

“Mijn 3D-printavontuur begon 7 jaar geleden tijdens mijn studie Uurwerkmaken toen ik net naar Antwerpen verhuisd was. Op die Uurwerkmakersschool – mooi scrabblewoord, toch? – zat ik de hele schooldag aan een werkbank om de fijne kneepjes van het vak te leren. Maar omdat het een voornamelijk praktische studie was, had je na de schooldag bijna geen leerwerk. Dus had ik na die schooldag zeeën van tijd om van alles te ondernemen. Omdat ik zelf ook horloges en sieraden wilde maken gebruikte ik die tijd om 3D-CADtekenen te leren.”

Verliefd

“Toen ik dat 3D-CADtekenen een beetje onder de knie had, was de volgende stap een 3D-printer kopen. Toen ik die eenmaal had, ging er een wereld voor mij open! Ik kon nu ochtends voor school wat ontwerpen en als ik ‘s middags weer thuiskwam lag het ontwerp al op me te wachten! Sindsdien ben ik verliefd op 3D-printen en is het een van de belangrijkste tools waarmee ik al mijn creatieve werk tot leven kan brengen.”

“Nadat ik de studie Uurwerkmaken had afgerond, ben ik begonnen aan de studie Werktuigbouwkunde. Daar kwam ik via een klasgenoot in aanraking met Parts On Demand. Ik was op zoek naar een stage en na een bedrijfsbezoek was ik direct om. De mogelijkheid om functionele en niet alleen maar esthetische onderdelen te printen trok me ruim over de streep. Na een stage van 5 maanden ben ik hier maar gezellig blijven werken!”

Ondernemend

“Het mooie aan werken bij Parts On Demand is dat je in een klein, jong en ondernemend team werkt. Je bent hier geen nummer in het grote geheel maar je hebt het gevoel dat je ook daadwerkelijk bijdraagt aan het succes van het bedrijf. Daarnaast staat Parts On Demand altijd open voor innovatie. Dat maakt het mogelijk om creatieve en non-conventionele oplossingen te verkennen. Daar word ik erg blij van!”

“Deze werkwijze zorgt er ook voor dat we onze klanten zo goed mogelijk kunnen helpen. Vaak staan ze versteld van alle mogelijkheden die we bieden voor het produceren van hun onderdelen. Veel klanten zijn bijvoorbeeld gewend aan de wachttijden en bijkomende kosten van spuitgieten. Met 3D-printen kunnen we veel kortere levertijden en lage opstartkosten leveren.”

Zelf ontworpen

“Het leukste dat ik hier bij Parts on Demand ge-3D-print heb, is het prototype van de machine die ik zelf ontworpen heb. Na maandenlang ontwerpen is het toch altijd fijn als alles werkt zoals je gedacht had. Maar geen haar op m’n hoofd die daar aan twijfelde natuurlijk