Design Guidelines

Engineer aan de slag met de design guidelines van Parts on Demand

Handig of noodzakelijk?

Zoals we vaak horen en lezen, Parts On Demand is meer dan een productiebedrijf. De service en dienstverlening zorgen ervoor dat je als klant krijgt wat je nodig hebt. En onze kennis kan je daarbij helpen. Daarom hebben we onze Design Guidelines opgesteld.

Die Design Guidelines helpen je met uitleg over het proces van het 3D-printen en het nabewerken. Ze geven je tips over afmetingen, inserts, handigheidjes. Dingen waarmee jij nét even meer plezier van je prints hebt. En waarmee je zo efficiënt mogelijk gebruik maakt van de mogelijkheden van 3D-printen. Want dat zijn er nogal wat.

Slimmigheidjes

In de DG (we houden van slimmigheidjes, dus korten Design Guidelines even af) vind je informatie over afmetingen, wanddiktes, passingen, het efficiënt indelen in een volume, meeprinten van artikelnummers, logo’s en andere handigheidjes.

Waarom zou je die gebruiken? Je hebt toch al een prototype gemaakt? Maar zoals je vast wel weet, het produceren van een prototype is iets anders dan het produceren van een serie. Bij 3D-printen bijvoorbeeld, maakt het nogal uit hoe efficiënt je de ‘bak’ indeelt.

Ieder zijn vak

Klanten vragen ons ook vaak om mee te denken over hun ontwerp. Want – zeg nou zelf – ieder zijn vak, en wij zijn specialist in 3D. Wat onze klanten kunnen, dat is hun specialiteit. Maar er zijn ook klanten die een eigen printbestand insturen. En natuurlijk (!) kijken we al jouw opdrachten na. Op haalbaarheid en efficiëntie en nog wat andere zaken. We willen namelijk dat jij blij bent met wat we je leveren! Als er iets niet in de haak is, nemen we contact op en vragen we je nog eens goed te kijken naar de tekening en een aanpassing te doen. Zonde van de tijd, toch? En van de moeite. Vandaar die Guidelines.

We kunnen met de Design Guidelines niet je hersens injecteren met het 3D-denk-DNA. Maar we kunnen je wel vertellen hoe het proces gaat, wat de grenzen zijn en wat slimme truukjes zijn. Dat komt al aardig in de buurt, dachten we.