In the spotlight: Sjors!

In the spotlight: Sjors!

Sjors!

“Tijdens mijn opleiding Industrieel Productontwerpen maakte ik kennis met 3D-printen met FDM-printers. Heel andere koek dan SLS-printen hoor. Maar ik werd al wel direct fan van het 3D-printen. Op school hadden we kleinere FDM-printers en we maakten veel kleine prototypes voor verschillende schoolopdrachten en soms ook voor spullen in thuis. Ik leerde ook over andere 3D-printtechnieken zoals Selective Laser Sintering (SLS) die we bij Parts On Demand gebruiken, maar ik had toen nog geen idee hoe dit werkelijk werkte.”

Meteen verkocht

“Toen ik voor mijn opleiding op zoek was naar een afstudeerstage, kwam ik door een studiegenoot en vriend terecht bij Parts On Demand. Ik kwam voor het eerst in aanraking met de SLS-methode en was meteen verkocht. Ik had nooit verwacht dat onderdelen zo snel en mooi afgewerkt gemaakt konden worden.”

“Ik snap het dus wel als een klant verbaasd reageert over de complexiteit die mogelijk is met het 3D-printen. En dat gebeurt regelmatig! Een werkend scharnier of een intern luchtkanaal mee printen lijkt voor veel mensen nog steeds onmogelijk, maar door SLS-printen is dat toch echt mogelijk. Sterker nog, we doen niet anders!”

Utrecht

“Na mijn afstudeerstage ben ik gezellig blijven plakken. Toen Parts On Demand besloot het bedrijf uit te breiden en naar een nieuw pand in Utrecht te verkassen, ben ik gewoon meeverhuisd. Momenteel woon ik samen met twee vrienden die nog studeren. Dit is natuurlijk heel gezellig omdat zij nog veel uitgaan en nachtelijke avonturen beleven. Tja, en dan sluit ik natuurlijk graag aan. Heel soms kan dat wel eens een korte nacht voor mij opleveren, maar dat vind ik niet erg. Ik ben gelukkig nog jong en kan het wel hebben.”

Slim ontwerpen

“Bij Parts On Demand ben ik actief als engineer en mag ik binnen het bedrijf processen verbeteren en ontwerpen uitwerken voor klanten. Omdat SLS-printen lang niet bij iedereen een bekende techniek is, kunnen producten vaak een stuk slimmer ontworpen worden dan mensen denken. Ik help onze klanten ook anders te denken over een ontwerp.”

“Bij Parts On Demand werken we met een leuk en gezellig team. Samen proberen we bij onze doelgroep de kennis te vergroten over het SLS-printen als volwaardige productietechniek. Het streven is elke klant bij ons te houden als fan! Je zou kunnen zeggen: een fanclub te bouwen.”

Je bent jong

“In mijn vrije tijd vind ik het leuk om actief te blijven en af en toe bijvoorbeeld op de fiets te stappen. Daarnaast hou ik er ook zeker van om in het weekend naar de kroeg, feesten of festivals te gaan. Je bent maar één keer jong, hè?”