In the spotlight: Jelle

In the spotlight: Jelle

Na Sjors is vandaag de beurt aan Jelle om zich voor te stelle(n). Een van onze helden die zorgen voor jouw opdrachten.

“Mijn eerste kennismaking met 3D-printen kwam na het afronden van de studie product design. Ik had een serie lampenkappen ontworpen en was hiervoor op zoek naar een geschikte productietechniek. Toen ben ik bij 3D-printen uitgekomen. De lampenkappen zien er in PA12 prachtig uit en de productiekosten zijn zo laag dat ik ze prima op aanvraag kan produceren en verkopen. Ideaal!”

Logische stap

“Door deze eerste kennismaking was ik zo enthousiast over het productieproces dat ik aan het werk ben gegaan bij een 3D-printservice in Eindhoven. 3,5 jaar later vond ik dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. En toen was Parts On Demand – of POD – een hele logische stap.”

“POD is een jong bedrijf dat ontzettend snel groeit. Daar leveren we met zijn allen een bijdrage aan en zo voelt dat ook echt. Het is een hele mooie uitdaging om er met z’n allen voor te zorgen dat we steeds goed op deze enorme groei anticiperen zodat we kunnen blijven leveren wat we beloven!”

Eye-opener voor klanten

“Tijdens onze Behind the Scenes-bijeenkomsten merk ik dat veel mensen positief verrast zijn over de industriële opzet van onze processen. We hebben vier grote printers en produceren hiermee duizenden onderdelen per week. Onze processen zijn erop ingericht dat we al deze onderdelen kunnen verwerken, nabehandelen en op een zorgvuldige manier verzenden. Ik merk dat veel bezoekers of klanten hier vooraf een totaal ander beeld bij hebben. Je ziet dat de mensen die onze bijeenkomsten bezoeken, een stuk wijzer worden en geïnspireerd raken over hoe zij 3D-printen (nog) meer kunnen toepassen.”

Vrije tijd

“Mijn vrije tijd breng ik graag door met vrienden. Ik ga graag met hen de kroeg in, naar een festival of een mooi concert. Verder werk ik zo nu en dan aan een ontwerpprojectje voor mijzelf of stap ik op m’n racefiets om een mooi tripje te maken rondom Utrecht. Van alles wat, dat houdt het leuk!”