Breaking news! PVP groot succes

Wordt glad de nieuwe standaard?

We schreven vorige maand over onze nieuwe Premium Vapor Polishing Machine. Nou, dat hebben we geweten! Inmiddels draait ie op volle toeren en horen we klanten zeggen dat ze niet anders meer willen.

Jelle de Vries, hoofd productie, vertelt hoe hij zelf nog regelmatig onder de indruk is van hoe mooi de onderdelen worden door dit proces. “Ik heb echt, serieus, nog iedere keer een ‘wauw-moment’. De uitstraling van de onderdelen gaat wat mij betreft echt keer duizend. Het is geen kléin verschil en het maakt de onderdelen heel hygiënisch en dus geschikt voor bijvoorbeeld voedselcontact.”

Ook Ron Verleun mengt zich in het gesprek: “Het is niet zo dat onderdelen eerst blauw geïmpregneerd moeten worden om toegelaten te zijn voor voedselcontact. Wit mag ook. De FDA stelt dat de gebruikte kleur voor onderdelen blauw of wit moet zijn. Veel bedrijven kiezen voor blauw omdat dat geassocieerd wordt met visueel herkenbaar. Zowel het witte onderdeel dat uit onze printers komt, als het food-blue geïmpregneerde, zijn gecertificeerd. Een bijkomend voordeel van het impregneren is dat de kleur alleen in de bovenste laag doordringt en dat die laag dan ook direct als een soort slijtage-indicator dient. Dan zie je dus heel snel of je ergens een probleem hebt in je proces.”

Premium Vapor Polishing wordt niet alleen door klanten gewaardeerde die in de food werkzaam zijn. De uitstraling is op heel veel gebieden een meerwaarde. “We maken voor een paar klanten een normale variant en een VIP-variant van een product. De VIP-variant wordt ge-PVPed. Maar ik denk dat het niet lang meer duurt voor iedereen alleen nog maar PVP wil als nabewerking.”

Voor de voedselindustrie is er nu dus een reeks aan nabewerkingen beschikbaar die echt iets toevoegen. Coaten, impregneren én PVP-en.