Bij kunstlicht in het veld

Spandoek - Parts on Demand

Dit verhaal gaat niet over herdertjes maar over veldrijden. Of beter gezegd over de 22e editie van de Kiremko Nacht van Woerden.

Dinsdag 25 oktober 2022, afgelopen dinsdag dus, werd deze internationale veldrit verreden. Voor de 22e keer en dit keer droeg Parts On Demand een steentje bij. Een nadrukkelijk steentje, want behalve als sponsor verzorgden we ook de prijzen voor de prijsuitreiking. Bijzondere prijzen dus.

De Kiremko Nacht van Woerden is een internationale veldrit bij kunstlicht, georganiseerd in de historische Woerdense binnenstad. Het nachtelijke karakter zorgt voor een unieke ambiance en deze 22 editie werd druk bezocht.

Na 2 jaar afwezigheid was het een overduidelijk genoegen voor alle betrokkenen dat de rit weer gereden kon worden. En een ander bijzonder tintje aan deze editie was dat Woerden dit jaar 650 jaar geleden stadsrechten heeft gekregen. Ook dat werd gevierd!

Dat de wedstrijd internationaal ook echt aanzien heeft, blijkt wel uit het deelnemersveld, waarbij we prachtige namen voorbij zagen flitsen. Bij de Elite mannen startten onder andere meervoudig wereldkampioen Zdenek Stybar, Europees kampioen Lars van der Haar, Quinten Hermans, Daan Soete, Tom Meeusen, Joris Nieuwenhuis, Ryan Kamp, Spaans kampioen Felipe Orts en Duits kampioen Marcel Meisen.

En bij de vrouwen mocht het deelnemersveld er ook zijn! Wereldkampioene Marianne Vos startte hier haar veldritseizoen en nam het op tegen wereldkampioene beloften Puck Pieterse, Lorena Wiebes, Shirin van Anrooij, Hongaars kampioene Kata Blanka Vas, Aniek van Alphen, Ellen van Loy en Laura Verdonschot.

Kata Blank Vas mocht de eerste prijs mee naar huis nemen en bij de mannen ging die prijs naar Lars van der Haar.