Behind the Scenes. On Demand. Take 2.

Behind the Scenes - On Demand - Take 2

Take 2: Vrijdag de 13e, want bij Parts On Demand zijn we niet bijgelovig. Fris en fruitig als we ons na de vakantie voelen, vonden we het hoog tijd voor een nieuwe editie van Behind the Scenes. On Demand. Zo’n veertig geïnteresseerden waren dit keer te gast in onze nieuwe 3D-printfabriek in Utrecht. En ze waren het over één ding eens: wat wij leveren is cutting-edgeproductie op topniveau.

Duh.

Ook deze keer kwamen de bezoekers uit alle windstreken: van België tot Groningen. En alles ertussenin. Zoelen, bijvoorbeeld. Om maar eens een dwarsstraat te noemen.

Neil deed de aftrap met een hem zo kenmerkende, enthousiaste presentatie. Hij vertelde honderduit over de historie van de locatie, de oude Werkspoorfabriek. Op dezelfde grond waar vroeger treinen, bruggen en machines werden gebouwd, bouwt Parts On Demand nu aan de fabriek van de toekomst. Productie met 3D-printers. Een volledig ingericht proces dat precies maakt wat jij nodig hebt. Of het nu een prototype, onderdeel of een hele serie onderdelen is. Mooi hè.

Meer toekomst

Dat 3D-printen kan binnenkort in nóg meer materialen. Er werd tipje van de sluier opgelicht over de nieuwe poeders die worden ontwikkeld binnen het ‘Experimental Materials Program’ van Parts On Demand. Het meest recente materiaal dat we gebruiken is Carbon 11. Dat is een met carbonvezels versterkt PA11. Daarmee kun je straks metalen onderdelen vervangen door Carbon 11-onderdelen. Supersterk. Super stijf. En hééél aantrekkelijk geprijsd. Omdat we het zelf maken. Da’s een van de voordelen van die verzameling Willie Wortels bij Parts on Demand!

Nog een keer

Tijdens de tour werd verder stil gestaan bij shotpeenen. Moeten we nog een keer uitleggen wat dat ook alweer is? Ok dan: glasparelstralen. Een materiaal bekogelen met glaspareltjes, hagel, rvs of metaal. Dat verbetert de structuur van dat materiaal. Het resultaat? Nog gladdere onderdelen. Meer glans. Als je er bij was geweest, had je je ogen uitgekeken. We gebruiken onze tweede shotpeener al weer een paar maanden.

En een Behind the Scenes. On Demand. kan niet zonder bier en bitterballen van onze buurbrouwer – de Leckere. Maar bier wel met mate of alcoholvrij natuurlijk. Iedereen moet wel weer veilig thuiskomen.

Was je er niet bij? Bekijk dan de aftermovie. En meld je gelijk aan voor de volgende editie. Dat wil je niet missen!