Van 2D naar 3D

Albert doet het

Als je jouw creativiteit altijd in 2D hebt gestoken, in ontwerpen, advies en uitvoering, en je komt in aanraking met 3D, dan gaat er een wereld voor je open. De sky is de limit, om het maar zo te zeggen. En Albert, onze eigen Albert van Staa, kan daarover meepraten.

Sinds eind augustus is deze bekende Utrechter lid van ons team. En wat zíjn we blij met hem! Vrolijk, creatief, klantgericht én muzikaal! Maar hoe hij hier kwam en hoe hij het ervaart, dat laten we hem graag zelf vertellen.

“Ja, ik kom dus uit de grafische wereld, of de 2D-printwereld zogezegd. Daar ben ik altijd creatief met design bezig geweest, met de schoonheid van het eindproduct. En eerlijk is eerlijk, wat ik tot deze zomer van 3D-printen wist, dat was beperkt tot wat ik op tv zag of op een beurs tegenkwam. Maar leuk vond ik het wel, en ik heb als rasechte Utrechter ook een 3D-geprinte domtoren aangeschaft.”

Creatief

Hoe kort hij ook nog maar bij ons team hoort, we merken dat klanten blij zijn met zijn klantgerichtheid en creativiteit. “Ik ben het gewend om zowel in service als in creativiteit mee te denken en te adviseren over de uitvoering van een project. Vanuit de grafische wereld keken we altijd wel met een meer dan gemiddelde belangstelling naar 3D, dat zeker. Maar pas toen ik door een collega op de vacature bij Parts on Demand werd gewezen, dacht ik dat het iets voor mij kon zijn. Toen maakte ik de stap van conventioneel 2D naar inspirerend 3D en nu ben ik bezig waar ik lange tijd alleen maar over filosofeerde!”

Verwondering

Zoals hij zelf zegt, bevindt hij zich nog in de ‘verwonderingsfase’. “Jelle traint mij in het beoordelen van 3D-werkstukken. Dus nu kijk ik met hele andere ogen naar mijn eigen domtoren”, lacht hij hardop.

Het team van Parts on Demand is niet alleen blij met Albert, maar zelf voelt hij zich ook als een vis in het water. “Het is belangrijk om met zijn allen een resultaat neer te zetten. Ik ben blij dat ik een positieve bijdrage kan leveren en haal veel voldoening uit het werken in en met dit team, én met de vooruitzichten. Ik voel me hier echt thuis en gewaardeerd.”

Albert heeft al wat sporen verdiend, zowel in zijn werk als in de muziek. Want over zijn hobby’s valt ook flink wat te vertellen, want creatief is hij ook daar. “Muziek! Ik speel contrabas en heb altijd veel muziek gemaakt. Vroeger al in schoolbandjes en in een familiebandje met twee broers. We zijn wereldberoemd in Utrecht en omgeving, hahaha! En muziek maken is voor mij luisteren, improviseren en doen. Eigenlijk net als in je werk, samenwerken, luisteren naar anderen en iets moois neerzetten.” Als hij eenmaal over zijn hobby’s aan het vertellen is, kunnen we er maar beter een kop koffie bij pakken. Want naast muziek is hij sportief en observeert hij graag sterrenhemels. “3D tot in het oneindige”, grinnikt hij.

Thuis spat de creativiteit eraf bij Albert en zijn vrouw. “Mijn vrouw Linda is kunstenares en samen hebben we twee dochters en zijn we zelfs al opa en oma”, zegt hij trots.”

Zijn werk houdt hem bovendien goed in beweging. “Alles wat nodig is om en aan de printer, dat hoort bij mijn werk. Dat is ook goed voor mijn gezondheid, want mijn rugklachten zijn een stuk verminderd sinds ik hier werk. Het bedrijf is heel erg druk bezig met groeien, dus dat bewegen zal wel niet minder worden. En dat is prima voor mij!” Hij grinnikt: “Er zit muziek in.”

En wij? Wij zijn blij met deze aimabele collega.