Adapt-IT: de adaptieve onderbeenkoker

Adapt-IT: De adaptieve onderbeenkoker

Eigenlijk is het een beenkoker die met één klik kan worden ingesteld. Want veel mensen met een prothese hebben een stomp die de ene keer wat groter van omvang is dan de andere keer. En bij de Adapt-IT kan het volume makkelijk worden aangepast aan volumewisselingen van de stomp.

Het vernuft zit het hem in het 3D-geprinte ontwerp. Drie propellervormige bladen met flexibele structuur omsluiten de beenstomp. Met een ratelmechanisme worden die bladen naar elkaar getrokken, en zo wordt de stomp omsloten.

De Adapt-IT is net zo makkelijk aan te passen aan de vorm van de stomp. Bijvoorbeeld door het vasthouden of verliezen van vocht, sporten of veranderingen in het lichaamsgewicht kan de stomp, zelfs gedurende de dag, van vorm veranderen.

Doordat de prothesekoker aanpasbaar is, wordt de bewegingsvrijheid van de gebruiker vergroot. Zo wordt het bijvoorbeeld makkelijker om te wandelen, fietsen of zitten. De gebruiker kan per activiteit zelf de koker instellen. Zelfs dóór de kleding heen. Zo krijgt de gebruiker het gevoel van grip op zijn of haar eigen mobiliteit.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan het whitepaper van Livit. Wil je meer weten over 3D-printen in de orthopedie? Neem dan contact op met een van onze engineers.