Neil

Achter de schermen bij Parts On Demand

De video geeft een overzicht van het gehele proces achter de schermen. Wanneer u uw 3D-print order bij onze 3D-print service plaatst, gaan onze experts met uw onderdelen aan de slag.

1

Uw bestand wordt handmatig gecontroleerd op printbaarheid. Zo garanderen we dat er geen foutjes tijdens het proces insluipen, en kunnen zo nodig op voorhand aanpassingen worden gemaakt.

2

Het onderdeel wordt ‘gesliced’: opgedeeld in laagjes, die de onze 3D-printers van onderaf opbouwen. Afhankelijk van de grootte, kan een onderdeel uit maximaal 7200 (!) van deze ‘slices’ bestaan.

3

Klaar voor productie! Uw onderdeel wordt gegroepeerd en ingedeeld met modellen van hetzelfde materiaal. Zo’n gecombineerde order – intern ook wel ‘build’ genoemd – heeft een bouwtijd van 8 tot 180 uur.

4

Na het 3D-printen wordt de build losgebroken en nabewerking. Deze ‘post-processing’ bestaat altijd uit het verwijderen van supports: optioneel worden modellen getrommeld en gepolijst.

5

Het productieproces loopt nu ten einde. Onderdelen worden gesorteerd, onderworpen aan een inspectie en kwaliteitscontrole en tenslotte veilig verpakt voor transport. U heeft uw onderdeel de volgende dag in huis!

Zelf 3D-Printen? Vraag online uw prijs op en bestel direct, of neem contact op met een van onze experts om uw project te bespreken!

]]>

Neil

Posted by Neil van Es

Als drijvende kracht achter Parts On Demand heeft Neil een passie voor het ontwikkelen, produceren en testen van ideeën die aan het voorfront van technologische ontwikkeling staan.