Achter de schermen bij Parts On Demand

De video geeft een overzicht van het gehele proces achter de schermen. Wanneer u uw 3D-print order bij onze 3D-print service plaatst, gaan onze experts met uw onderdelen aan de slag.

1

Uw bestand wordt handmatig gecontroleerd op printbaarheid. Zo garanderen we dat er geen foutjes tijdens het proces insluipen, en kunnen zo nodig op voorhand aanpassingen worden gemaakt.

2

Het onderdeel wordt ‘gesliced’: opgedeeld in laagjes, die de onze 3D-printers van onderaf opbouwen. Afhankelijk van de grootte, kan een onderdeel uit maximaal 7200 (!) van deze ‘slices’ bestaan.

3

Klaar voor productie! Uw onderdeel wordt gegroepeerd en ingedeeld met modellen van hetzelfde materiaal. Zo’n gecombineerde order – intern ook wel ‘build’ genoemd – heeft een bouwtijd van 8 tot 180 uur.

4

Na het 3D-printen wordt de build losgebroken en nabewerking. Deze ‘post-processing’ bestaat altijd uit het verwijderen van supports: optioneel worden modellen getrommeld en gepolijst.

5

Het productieproces loopt nu ten einde. Onderdelen worden gesorteerd, onderworpen aan een inspectie en kwaliteitscontrole en tenslotte veilig verpakt voor transport. U heeft uw onderdeel de volgende dag in huis!

Zelf 3D-Printen? Vraag online uw prijs op en bestel direct, of neem contact op met een van onze experts om uw project te bespreken!

]]>