TPU Rubber-like

Wat buigt, dat breekt niet.

Op zoek naar een materiaal met rubber-achtige eigenschappen? Onze TPU 1301 is een thermoplastisch polyurethaan met zeer buigbare, zachte eigenschappen. Het heeft goede fysische eigenschappen en is goed bestand tegen slijtage en chemicaliën. Daardoor wordt het vaak gebruikt voor pakkingen, sport zolen en schoeisel, orthopedische modellen, slangen, afdichtingen en wielen.

Praktische informatie

Standaard levertijd

Standaard: 15 werkdagen

Tolerantie niveaus

Standaard: ±0.4mm of 0.4% of Technisch: ±0.15mm of 0.2%

Minimum wanddikte

1mm

Kleuren

Standaard: naturel

Let op

Vermijd bij 3D-printen lange, dunne wanden. In de bouwrichting (Z) is doorgaans de tolerantie groter en vertonen gaten altijd enige mate van onrondheid door het proces. Meer richtlijnen lees je hier.

Datasheet

Conditie Waarde Eenheid
Tensile strength ISO 527 7 ± 3 N/mm2
Elongation at break ISO 527 250 ± 5 %
Flexural modulus ISO 178 60 ± 5 N/mm2
Shore A hardness 86 A

Heb je nog een brandende vraag?

Misschien wordt 3D-printen nog niet zo lang voor productie gebruikt als draaien, frezen of spuitgieten. Heb je als engineer nog niet echt een ‘feel’ met geprinte onderdelen. Weet je niet hoe 3D-geprinte producten zich houden in jouw machines. En dat begrijpen we!

Dus: heb je een 3D-printtoepassing op het oog? Wil je gewoon eens een 3D-geprint onderdeel in je machine monteren om het te proberen? Een onderdeel laten maken om te kijken of het inderdaad heel blijft? Neem dan eens contact op met Neil voor een gratis sample. Rondje van de zaak!

Meteen offerte aanvragen om
jouw 3D-print te laten produceren?