Onderdelen 3D-printen

3D-printen is dé nieuwe technologie voor het snel produceren van onderdelen, mallen en gereedschappen.

Onderdelen 3D printen

3D-printen is dé nieuwe technologie voor het snel produceren van onderdelen, mallen en gereedschappen. Wij gebruiken de SLS 3D-printtechniek, en daarmee is de hoogst mogelijke efficiëntie en kwaliteit te behalen. Bewezen. Parts On Demand vertelt graag welke voordelen deze techniek nog meer heeft. Lees maar:

Industrie zonder 3D-printer is een gemis

Een paar voordelen: kostenverlaging, efficiëntie en gemak. Een 3D-printer heeft veel features die de industrie nieuw leven in kunnen blazen. Met een 3D-printer wordt het onder meer mogelijk om auto-onderdelen op aanvraag 3D te printen. Ook het printen voor en van automatisering en end-of-armtooling en functionele prototypes is mogelijk. Niet alleen de grondstoffen van onze techniek zijn revolutionair. De onderdelen die met een 3D-printer zijn geproduceerd, kunnen op hun beurt dienst doen als productiegereedschappen en mallen. Hoezo veelzijdig?

Wat zijn de voordelen van onderdelen 3D-printen?

We blijven er zelf ook steeds weer van onder de indruk: een 3D-printer maakt iets van niets. Complexe onderdelen worden versimpeld tot een enorme stapel dwarsdoorsnedes. De printer voegt telkens een dun laagje poeder toe en smelt daarin met een laser die dwarsdoorsnede. Net zolang totdat het eindproduct klaar is. De seriegrootte van dat eindproduct is schaalbaar van 1 tot 10.000 producten. Tegen lage prijzen. Of je nu kleine of grote onderdelen wilt: in feite maakt dat niet zoveel uit. 3D-printen levert namelijk altijd voordelen op: Onderdelen zijn direct op aanvraag leverbaar vanwege de snelle productiewijze; Lage productiekosten: kleine series onderdelen 3D-printen kost daarom weinig; De productie en het gebruik van matrijzen is verleden tijd!

Meer weten? Neem contact met ons op!

Een onderdeel of onderdelen laten 3D-printen? Vraag eens een gratis test sample aan bij Parts On Demand! Doen we niet moeilijk over. Je hoeft alleen het ontwerp aan te leveren en wij voorzien je binnen een uur van een offerte. Heb je vragen over een van onze diensten? Bel met onze engineers of kom eens langs, vinden we gezellig!

Benieuwd of we voor jou ook iets bijzonders kunnen doen?