Wat is premium vapor polishing?

Glad, gladder, gladst.

Maak kennis met de pièce de résistance van nabewerkingen: vapor polishing! Het zorgt voor glans op onderdelen, verzegeld hun oppervlak en zorgt dat je ze kunt gebruiken voor talloze nieuwe toepassingen.

vapor polishing culinary compliance

Voedingsindustrie:
culinaire compliance

In de voedingsindustrie is regelgeving de geheime saus die de veiligheid garandeert. Ons vapor polishing proces is nauwkeurig afgestemd om een harmonieuze mix van compliance en kwaliteit te creëren. Zoals het favoriete recept van een meesterkok.

Belangrijk is daarbij de EC1935/2004. Deze sterrenkok onder de Europese verordeningen stelt eisen aan materialen en onderdelen die bestemd zijn om met voedsel in contact te komen. Ons vapor polishings proces is de perfecte sous-chef voor EC1935/2004.

Waarom? Nou, laten we het uitleggen. De gladde, afgedichte oppervlakken die ontstaan door ons vapor polishing proces verminderen het risico op bacteriegroei en kruisbesmetting. Een match made in culinary heaven!

Maar dat is nog niet alles. Vapor polishing zorgt er ook voor dat er geen stoffen migreren naar voedsel in hoeveelheden die de menselijke gezondheid kunnen schaden. Of de smaak, het aroma of de textuur van het voedsel nadelig kunnen beïnvloeden.

3D-Drucken - Medizinische Produkte

Orthesen:
Comfort ontmoet vakmanschap

Orthesen en beugels vereisen gladde oppervlakken om het hoogste niveau van comfort te garanderen. Vapor polishing zorgt ervoor dat orthesen niet langer wrijving en irritatie veroorzaken. Van op maat gemaakte inlegzolen tot braces, je patiënten kunnen genieten van meer comfort en verbeterde prestaties, allemaal dankzij de magie van vapor polishing.

Nylon 3D printen

Hoogwaardige producten:
een vleugje elegantie

In de wereld van high-end producten is uiterlijk belangrijk. Vapor smoothing brengt een vleugje verfijning aan jouw premium productbehuizingen, knoppen en schakelaars, waardoor ze een verbluffend gladde, glanzende en luxueus uitziende afwerking krijgen.

 

 

Video-Miniaturansicht - schnelle und flexible Serienproduktion

Automotive:
slank en gestroomlijnd

De auto-industrie vraagt om onderdelen die zowel duurzaam als visueel aantrekkelijk zijn. Voer vapor polishing in! Het proces creëert water- en afgedichte oppervlakken voor componenten zoals koplampafdekkingen, luchtinlaatkanalen en connectoren, zodat ze bestand zijn tegen zware omstandigheden en optimale prestaties behouden. Bovendien voegt de gladde, glanzende afwerking een vleugje panache toe aan het ontwerp van elk voertuig.

 

Medische hulpmiddelen:
gezondheid en harmonie

Vapor polishing is ook een game-changer voor medische hulpmiddelen. Van chirurgische hulpmiddelen tot protheses, ons proces creëert oppervlakken die gemakkelijk te reinigen en geschikt zijn voor huidcontact, waardoor het comfort van de patiënt wordt bevorderd en de functionaliteit van het apparaat verbetert.

Kortom, vapor smoothing is hét proces dat jouw 3D-geprinte onderdelen van goed naar buitengewoon brengt. Met zijn vermogen om gladde, afgedichte oppervlakken te creëren voor een breed scala aan toepassingen, is deze nabewerkingsoplossing niet alleen een game-changer – het is een life-changer. Dus, waar wacht je nog op?

Wat je moet weten voor jouw ontwerp:

Max. afmetingen

250 x 250 x 500mm

Opletten met

Gelijkmatige wanddikte – zorg dat je daarin geen verschillen groter dan 2mm hebt.

Productietijd

Twee extra werkdagen

Tips van POD

Perfect voor voedselcontact of medische toepassingen

Heb je nog een brandende vraag?

Misschien wordt 3D-printen nog niet zo lang voor productie gebruikt als draaien, frezen of spuitgieten. Heb je als engineer nog niet echt een ‘feel’ met geprinte onderdelen. Weet je niet hoe 3D-geprinte producten zich houden in jouw machines. En dat begrijpen we!

Dus: heb je een 3D-printtoepassing op het oog? Wil je gewoon eens een 3D-geprint onderdeel in je machine monteren om het te proberen? Een onderdeel laten maken om te kijken of het inderdaad heel blijft? Neem dan eens contact op met Neil voor een gratis sample. Rondje van de zaak!