Tappen en inserts

Verdraa(i)d goed.

Een kant en klaar product. Dat maken we bij Parts On Demand. Soms printen we een onderdeel geassembleerd, soms is het beter om een insert te plaatsen. We geven graag advies wat in jouw geval het beste en het meest betrouwbare resultaat oplevert.

Die handige engineers van ons ontwikkelen dag in dag uit slimme oplossingen die met een nippel, een bus of een draad worden uitgerust. Daar heb jij er geen omkijken meer naar, je bent verzekerd bent van een hoogstaand product. Zo doen we dat!

Vanaf M8 kun je in bepaalde bouwrichtingen prima schroefdraad printen. Maar ja, er zijn een hele hoop kleinere draadmaten. Dat weet jij, dat weten wij. Die kun je beter tappen. Of er een insert voor gebruiken.

Tappen is een prima oplossing voor beperkt gebruik óf gebruik in Carbon 11. Met een speciale taparm snijden we dan de schroefdraad in je onderdeel. Door gebruik van die taparm zit de schroefdraad netjes en recht.

Als je nou een heel complex onderdeel hebt, kan het zijn dat we daarvoor een speciaal malletje moeten maken. Onze engineers schrikken daar niet van hoor. Raad eens? Ze kunnen dat zo voor je printen.

Heb je verbindingen die vaak los en vast moeten? Dan is het slimmer om inserts te gebruiken. Inserts zijn metalen bussen met schroefdraad die we in je onderdeel aanbrengen. Hoef je niet bang te zijn dat je per ongeluk de draad ‘stript’. Als jij of je collega’s met hun grote spierballen de boutjes weer eens te strak aandraaien.

Spierballen. Hebben we ook ervaring mee.

Wat je moet weten voor jouw ontwerp:

Opletten met

Wanddiktes! Zorg dat je voldoende ‘vlees’ hebt om schroefdraad te tappen of een insert aan te brengen. Minimaal 2 mm op de straal is ons advies!

Productietijd

Minimaal vijf extra werkdagen

Tips van POD

Neem contact op met een van onze engineers om je toepassing door te spreken. Jij vraagt, wij tappen!

Heb je nog een brandende vraag?

Misschien wordt 3D-printen nog niet zo lang voor productie gebruikt als draaien, frezen of spuitgieten. Heb je als engineer nog niet echt een ‘feel’ met geprinte onderdelen. Weet je niet hoe 3D-geprinte producten zich houden in jouw machines. En dat begrijpen we!

Dus: heb je een 3D-printtoepassing op het oog? Wil je gewoon eens een 3D-geprint onderdeel in je machine monteren om het te proberen? Een onderdeel laten maken om te kijken of het inderdaad heel blijft? Neem dan eens contact op met Neil voor een gratis sample. Rondje van de zaak!