Kleuren

Denk niet zwart-wit.

Je bent geen zwart/wit-denker. Komt goed uit, dat zijn wij bij Parts On Demand ook niet. Dus daar hebben we over nagedacht!

Modellen die – standaard, dat wel – wit geprint worden, kunnen we naderhand kleuren door ze te impregneren. De onderdelen die je besteld hebt, worden behandeld in een pigmentbad: daardoor nemen ze de kleur aan van de pigmentoplossing. Als een soort van kameleon, zeg maar.

Het pigment trekt dus ín de onderdelen. Daardoor heeft pigmenteren geen invloed op de maatvoering van je onderdelen. De pigmentkleur trekt gemiddeld 100 um tot 500 um diep in de onderdelen. Je onderdelen zijn dus niet door-en-door gekleurd. Ook handig als slijtage-indicator! We kunnen standaard impregneren in een aantal basiskleuren. En voor grotere series kunnen we kleuren op bijvoorbeeld RAL- of Pantone-specificatie. Want zo flexibel zijn we.

Wat je moet weten voor jouw ontwerp:

Max. afmetingen

250 x 250 x 500mm

Opletten met

Dunne, lange wanden. Door de temperatuur in het proces kunnen onderdelen kromtrekken.

Beschikbare kleuren

Zwart, blauw, sky-blue, geel, oranje, rood en groen

Op aanvraag

RAL en Pantone (orderwaarde > € 1.500)

Productietijd

Éen extra werkdag

Tips van POD

Door het proces kan wat kleurverschil ontstaan. Bestel met shotpeening om dat effect te minimaliseren. Dan zien je onderdelen er sowieso een stuk beter uit!

Heb je nog een brandende vraag?

Misschien wordt 3D printen nog niet zo lang voor productie gebruikt als draaien, frezen of spuitgieten. Heb je als engineer nog niet echt een ‘feel’ met geprinte onderdelen. Weet je niet hoe 3D geprinte producten zich houden in jouw machines. En dat begrijpen we!

Dus: heb je een 3D printtoepassing op het oog? Wil je gewoon eens een 3D geprint onderdeel in je machine monteren om het te proberen? Een onderdeel laten maken om te kijken of het inderdaad heel blijft? Neem dan eens contact op met Neil voor een gratis sample. Rondje van de zaak!