Food-coatings

Blijft lekker schoon.

Naast de machinebouw neemt ook de voedselverwerkende industrie gretig 3D-geprinte onderdelen af bij Parts On Demand. Inpakken, oppakken, transporteren – you name it.

En die regelgeving dan? De FDA 21 CFR of EC1935/2004 bijvoorbeeld? Wees gerust. Ons standaard Nylon PA12 materiaal is daar namelijk voor gecertificeerd.

Wat als je een extra coating wilt? Om de onderdelen schoon te houden en af te sluiten bijvoorbeeld. Of ze op een food-proof manier blauw te maken.

Ook daar hebben we aan gedacht! We brengen de coating aan óp de onderdelen, die vormt zodoende een beschermende laag en sluit poriën in het materiaal af.

Wat je moet weten voor jouw ontwerp:

Max. afmetingen

250 x 250 x 500 mm of 250 x 250 x 250 mm, afhankelijk van normering

Opletten met

Holtes in je model. Daarin kunnen we geen coating aanbrengen.

Invloed op maatvoering

100 um tot 300 um op het oppervlak

Productietijd

Minimaal vijf extra werkdagen

Tips van POD

Praat eens met een van onze engineers om jouw toepassing door te spreken. Wij maken er wel chocola van!

Heb je nog een brandende vraag?

Misschien wordt 3D-printen nog niet zo lang voor productie gebruikt als draaien, frezen of spuitgieten. Heb je als engineer nog niet echt een ‘feel’ met geprinte onderdelen. Weet je niet hoe 3D-geprinte producten zich houden in jouw machines. En dat begrijpen we!

Dus: heb je een 3D-printtoepassing op het oog? Wil je gewoon eens een 3D-geprint onderdeel in je machine monteren om het te proberen? Een onderdeel laten maken om te kijken of het inderdaad heel blijft? Neem dan eens contact op met Neil voor een gratis sample. Rondje van de zaak!