Lana optimaliseert

Lana optimaliseert

Wat kun je er nog meer mee?

Daar is ze, Lana Snoeij. Ons nieuwste gezicht en uitbreiding van ons sales team. Lana wil klanten helpen te ontdekken wat je nog meer kunt met bestaande techniek. Dat deed ze in haar vorige baan en daar ziet ze bakken mogelijkheden met 3D-printen à la Parts On Demand.

Ze is nog maar net in dienst als we haar spreken. “In mijn vorige baan werkte ik in de IT en automatisering en hield ik me bezig met het aanbieden van klantgerichte oplossingen. Soms weet de klant nog niet wat er mogelijk is en wat de meerwaarde is van een functie. In dat opzicht kun je de insteek van de aanpak dus vergelijken met mijn rol hier, bij Parts On Demand. Ik heb al hele mooie verhalen mogen horen van mijn collega’s, ik verheug me er erg op om die zelf mee te maken en te kunnen vertellen.”

De focus van Lana haar werkzaamheden ligt op industriële klanten en voor een deel zal ook marketing een onderdeel van haar werk worden. “Ik ben echt in een warm bad terechtgekomen. De eerste werkdag kreeg ik direct een mok met mijn eigen naam erop. Voor die dag was ik al twee keer wezen kijken om de sfeer te proeven en wat informatie op te nemen.” Natuurlijk willen we weten hoe het zo gekomen is, dat ze in gesprek raakte met geek in chief Neil. “Hij benaderde mij via LinkedIn*, via een zoekfunctie. Zijn timing was behoorlijk perfect, ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik mag hier mijn eigen rol vorm gaan geven. Doen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben.”

Goed beslagen

Direct in haar tweede werkweek ging ze naar een beurs waar ze veel (toekomstige) klanten kon ontmoeten. “Op de beurs Vision Robotics & Motion kon ik al veel ideeën opdoen en contact met klanten hebben. 3D-printen is een hele innovatieve techniek, ik ging helemaal blanco dit nieuwe hoofdstuk in en heb nu al enorm veel inspiratie.” Ze straalt het ook uit, vol enthousiasme vertelt ze over haar eerste indrukken. “Ik weet al dat je sneller klaar bent met vertellen wat er níet kan met 3D-printen dan met wat er wél kan. Je leert echt anders denken!”

Op die beurs die ze bezocht, zag ze veel aanknopingspunten. “Voor de uiteindes van de armen van robots kan je met 3D-printen heel erg veel. Natuurlijk ook met andere onderdelen, maar met 3D-printen kun je slimme grijpers ontwerpen die je ook nog eens in kleine series kunt laten produceren. Vaak heb je er maar een paar nodig, dus dan is het handig dat je geen grote aantallen hoeft af te nemen.”

Sfeer en innovatie

Na het eerste contact met Neil verdiepte ze zich in Parts On Demand. “Op de website proefde ik al een aansprekende vibe. En het plaatje klopt met de realiteit. Dat is natuurlijk altijd maar afwachten, of de sfeer van een website ook in het echt zo is. Daarnaast is het natuurlijk een mega innovatieve techniek. Ik ben zelf ook echt van de gadgets, dus ik hou daar wel van.” Dan willen we voorbeelden, en ze laat haar horloge zien. “Met mijn spierbewegingen kan ik mijn horloge bedienen. Dat is op zich niet zo heel bijzonder, maar bijna niemand gebruikt dat. Ik wel!” Thuis heeft zo ook een bak vol domotica: “ik heb alles ingericht met spraakbesturing”, vertelt ze enigszins grinnikend.

Dat gevoel was dus vanaf het eerste moment goed. Maar haar gedroomde rol, die wist ze nog niet zo goed onder woorden te brengen. “De klik was er en ik heb ook met collega’s wat gesprekken gehad. Er is echt moeite voor mij gedaan om me een rol en ruimte in de organisatie te geven waarin in kan groeien. Ik ben commercieel opgeleid en mijn creatieve kant wordt erg gestimuleerd door de mogelijkheden die ik hier krijg. Zowel van de organisatie als van de techniek! Ook op het gebied van marketing wil ik een rol gaan vervullen. Ron Verleun heeft veel ideeën, maar weinig tijd, ik kan daar invulling aan gaan geven. En behalve de ideeën van Ron, heb ik zelf ook wel een lijstje met dingen die ik wil gaan uitvoeren.”

Meedraaien

Ook Lana heeft, net als de andere collega’s, meegelopen in de productie. “Ik heb niet alleen meegelopen, maar op een dag dat ik mijn laptop was vergeten, ook volwaardig meegedraaid. Dus nu wordt er ’s morgens als ik binnenkom als eerste door de collega’s in de productie grappend gevraagd of ik mijn laptop wel bij me heb.” 3D-printen was op zich wel een bekende techniek voor Lana. “3D-printen met een poeder was wel nieuw voor me en dat je er geen ondersteunende structuren voor nodig hebt. Heel productief en het uitpakken van een bak lijkt wel op archeologie.”

Behalve een ondernemend tiepje, blijkt Lana ook sportief. “Ik ga graag naar de sportschool en heb altijd heel veel gedanst. Echt technisch dansen vind ik heel erg leuk om te doen, geen ballet, maar breakdance en andere moderne dansvormen.” Andere hobby’s van Lana zijn gamen en zelf stoeien met hardware. “Ik heb in mijn vorige baan zelf een pc gebouwd en zorgde voor de werkplekinrichting van nieuwe medewerkers. Oh ja, en ik heb groene vingers.” Ze lacht erbij als vertelt over haar kamerplanten.

*Neil: Waarom ik Lana benaderde? Uit haar profiel bleek dat ze klantervaring had én een stevige dosis ambitie. Je proefde aan alles dat ze van aanpakken houdt en ervoor open staat om te leren. Bijvoorbeeld dat ze een hbo-studie doet naast haar werk, en haar ondernemende eigenschappen. Een profiel met pit en karakter. En dat past bij ons.