Selective
Laser Sintering

Met SLS produceren we snel, flexibel en goedkoop series onderdelen. In hoge kwaliteit en met grote consistentie.

Parts On Demand heeft een uitgebreid machinepark met high-end industriële 3D-printers. We gebruiken Selective Laser Sintering (SLS) omdat daarmee de hoogste efficiëntie en kwaliteit wordt behaald.

Wat is SLS?

De SLS 3D printtechniek staat voor Selective Laser Sintering. Een model wordt laag voor laag opgebouwd waarbij gebruik wordt gemaakt van een poederbed.

Een zogenaamde recoater legt een dun laagje poeder op het bouwplatform. Deze laag wordt verhit en een laser scant de doorsnede van het model. De laser versmelt zo het poeder en vormt een laag van het model. De recoater legt vervolgens een nieuwe laag poeder neer en het proces herhaalt zich totdat het geheel is opgebouwd. Het overgebleven poeder is na de bewerking opnieuw te gebruiken.

Waarom SLS printen?

We gebruiken vooral Nylon PA11 of PA12 en carbonversterkt PA11. SLS werkt standaard met een laagopbouw van 0,1 mm en door het matte uiterlijk van de onderdelen is er bij het ruwe product een relatief geringe zichtbare laagvertekening.

Mooi toch?

3D model van jouw product laten maken?

Bij Parts on Demand produceren we je onderdelen in-house door middel van SLS – Selective Laser Sintering. Daarmee 3D-printen we series onderdelen en prototypes. Meer weten over de SLS techniek of onze productie mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of vraag direct offerte of prijsindicatie aan. De prijzen van onze professional 3D-print service zijn scherp, onze levertijd is een van de snelste in de industrie. Extra service, voor jou!

Heb je nog een brandende vraag?

Misschien wordt 3D-printen nog niet zo lang voor productie gebruikt als draaien, frezen of spuitgieten. Heb je als engineer nog niet echt een ‘feel’ met geprinte onderdelen. Weet je niet hoe 3D-geprinte producten zich houden in jouw machines. En dat begrijpen we!

Dus: heb je een 3D-printtoepassing op het oog? Wil je gewoon eens een 3D-geprint onderdeel in je machine monteren om het te proberen? Een onderdeel laten maken om te kijken of het inderdaad heel blijft? Neem dan eens contact op met Neil voor een sample.