UV-bestendig additief

In het kort

Plastic onderdelen hebben de neiging van kleur te veranderen wanneer zij aan UV-licht worden blootgesteld. Om ervoor te zorgen dat een onderdeel zijn echte kleur behoudt, zelfs wanneer het aan de zon wordt blootgesteld, is nabewerking nodig. Bij Parts on Demand kunnen we het onderdeel coaten of kleuren, met een UV-bestendig additief.

Klaar met je ontwerp? Zorg ervoor dat je het controleert:

Over UV-bestendig additief

Kunststoffen kunnen oxideren, net als roest bij metalen. Door deze oxidatie verandert de kleur van het plastic na verloop van tijd in crèmekleurig geel. Dit proces is bekend bij plastic tuinmeubelen, die van helder wit naar een gelige tint verkleuren.

Hetzelfde gebeurt met 3D-geprinte onderdelen. Als ze langere tijd aan zonlicht worden blootgesteld, worden de witte delen geel en de zwarte delen krijgen een soort bruine glans.

De oorzaak van deze oxidatie is niet vocht maar UV-licht. Wij kunnen dit voorkomen door de onderdelen te coaten of een UV-bestendig additief te gebruiken in het kleurproces.

Optie één

De eerste oplossing is het beschermen van het oppervlak van de onderdelen met een spuitcoating. Net zoals men metalen beschermt met een verflaag, kan men dat ook doen voor kunststoffen. Een spuitcoating wordt gebruikt om de onderdelen te verzegelen, wat resulteert in een oppervlaktelaag van industriële lak. Het geeft de onderdelen een mooie afwerking en bescherming tegen UV.

Voor technische onderdelen is een coating echter niet altijd de ideale oplossing. Het voegt een extra laag toe, waarmee u rekening moet houden in uw afmetingen en toleranties. Gecoate onderdelen moeten met zorg worden behandeld om beschadiging of afbrokkeling van de coating te voorkomen. Een ander type behandeling omzeilt dit obstakel. Onze optie twee.

Optie twee

Net zoals wij uw onderdelen kunnen impregneren met een kleurstof, kunnen wij onderdelen impregneren met een UV-stabilisator. Of zelfs een combinatie van beide.

Onder invloed van druk en warmte dringen de UV-stabilisator en de kleurstof in het oppervlak van het onderdeel door. De moleculen van de stabilisator reageren bij blootstelling aan UV-licht en beschermen de kleur en het plastic zelf.

Het resultaat wordt gemeten in een zogenaamde ISO11507 belichtingstest. Deze test meet de “lichtechtheid” van de kleuren, bij het begin van de test en na 500 uur blootstelling aan UV-straling. De kleurafwijking wordt gerangschikt op een schaal van 1 tot 5, waarbij 5 betekent dat er geen afwijking is en 1 dat de kleur volledig is vervaagd.

We hebben deze test uitgevoerd op zwarte onderdelen. Een onbehandeld onderdeel kreeg een beoordeling van 2 na 500 uur blootstelling aan een UV-lichtbron. Hetzelfde onderdeel met de toegevoegde UV-stabilisator kreeg een beoordeling van 5 na dezelfde 500 uur blootstelling. Dat betekent dat het zijn originele kleur heeft behouden zonder te verbleken.

Meer lezen over onze Guidelines? Meld je aan en krijg toegang tot alle hoofdstukken