Optimalisatie

In het kort

Wij hebben een aantal tips en trucs voor u verzameld om het ontwerp van uw onderdelen voor het SLS drukproces te optimaliseren. Deze tips geven u het beste resultaat en zullen de printtijd en de kosten van de onderdelen verminderen.

Klaar met je ontwerp? Zorg ervoor dat je het controleert:

Etiketten

Het toevoegen van identificatie-etiketten aan uw onderdelen biedt een voordeel in het productieproces: het maakt ze gemakkelijker te identificeren. U zou bijvoorbeeld de naam van het onderdeel of het versienummer kunnen toevoegen aan een niet-kritisch oppervlak. Dit zal de identificatie van het juiste onderdeel verbeteren. Niet alleen tijdens de productie, maar ook in het gebruik.

Als u de identificatie niet op het onderdeel zelf wilt, kunt u ook overwegen een label op een kleine pin aan te brengen, die na de productie kan worden verwijderd.

Stapelen

De kosten van uw onderdeel worden bepaald door het materiaalvolume en de bounding box van het object. U kunt de kosten en de printtijd verminderen door uw onderdelen stapelbaar te maken. Exporteer uw onderdelen als afzonderlijke STEP-bestanden en laat ons weten hoe u ze in uw technische tekening kunt stapelen.

In elkaar grijpende

Onderdelen kunnen in elkaar grijpen. Kijk in het hoofdstuk over assemblages voor meer informatie.

Soms echter kan het in elkaar grijpen ongewenst zijn. Bijvoorbeeld een ringvormig onderdeel, dat tijdens het drukken per ongeluk in een ander onderdeel zou kunnen grijpen. We testen altijd of ze in elkaar grijpen voor we ze drukken.

Bestandsvereisten

U hebt de laatste stap in het ontwerpproces bereikt. Bij Parts on Demand aanvaarden we STEP- of STL-bestanden. De meeste CAD software zal de optie hebben om uw onderdeel in deze formaten te exporteren.

Als u hulp nodig heeft bij het modelleren van uw onderdelen of als u wilt dat wij kleine wijzigingen aanbrengen, kunt u STEP-bestanden aanleveren. Deze zijn gemakkelijker te bewerken dan STL’s. Onze ingenieurs gebruiken Solidworks software, dus u kunt ons ook uw Solidworks bestand toesturen.

STL-bestanden geven objecten weer door de oppervlakken te verdelen in meerdere kleine driehoeken. De conversie naar STL leidt vaak tot kleine fouten, zoals ontbrekende vlakken of openingen. Wij zullen uw bestanden altijd controleren op fouten en ervoor zorgen dat deze worden hersteld voordat ze worden afgedrukt.

Voeg voor elk onderdeel een technische tekening bij, waarop het materiaal, de kleur en de nabewerking staan vermeld.

Meer lezen over onze Guidelines? Meld je aan en krijg toegang tot alle hoofdstukken