Materialen

In het kort

3D-printen is geschikt voor een eindeloos aantal toepassingen. De experts – wij – kunnen op maat gemaakte oplossingen creëren die precies aan uw behoeften voldoen. Om deze beste pasvorm te garanderen, bieden wij een breed spectrum aan materialen aan.

Wij hebben meestal een grote vinger in de pap bij de ontwikkeling van de industriële kunststoffen die wij in onze printers gebruiken. Alle materialen kunnen worden bedrukt met een interne structuur, zolang het overtollige poeder maar kan worden verwijderd.

PA 12

Ons standaard drukmateriaal is een Nylon poeder (PA2200 of PA 12) dat geschikt is voor een breed scala van toepassingen. De afwerking van de producten is licht korrelig, zonder een gelaagde vervorming. Afgewerkte onderdelen worden geïmpregneerd met een zwart pigment.
Er zijn ook andere kleuren verkrijgbaar, waaronder gecertificeerd voedingsblauw.

Afhankelijk van de wanddikte is dit materiaal zeer flexibel (wand ± 1 mm) tot zeer sterk (± 6 mm).

Koolstof LW

Sterker nog: onze Carbon LW (Carbonmide). Versterkt met koolstofvezels wat resulteert in een materiaal dat vier keer (!) sterker is dan onze gewone PA 12. Een hogere hardheid, taaiheid en treksterkte betekenen nog meer zekerheid en duurzaamheid in zware industriële toepassingen. Bestand tegen temperatuur en chemicaliën.

TPU

Op zoek naar een materiaal met rubberachtige eigenschappen? Onze TPU 1301 is een thermoplastisch polyurethaan met zeer buigzame, zachte eigenschappen. Het heeft uitstekende fysische eigenschappen en is bestand tegen slijtage en chemicaliën. Het wordt dan ook vaak gebruikt voor pakkingen, sportzolen en -schoeisel, orthopedische modellen, slangen, afdichtingen en wielen.

Meer lezen over onze Guidelines? Meld je aan en krijg toegang tot alle hoofdstukken